Esteettömyys

 

Olemme pyrkineet huomioimaan kaikki asiakkaamme. Suurin osa Linnanmäen kohteista ja laitteista on kaikkien huvipuistovieraiden käytettävissä. Lue tältä sivulta tarkemmat tiedot ja kysy tarvittaessa lisätietoja Linnanmäen henkilökunnalta.

Puistoon saapuminen autolla
Linnanmäen yläpysäköintialueelta löytyy muutamia invapaikkoja. Yläpysäköintialueen ollessa täynnä voi invaluvalla pysäköidä aivan Pääportin eteen (Tivolikuja 1), mikäli siinä on tilaa. Kysy lisää pysäköintialueen tai Pääportin järjestyksenvalvojilta.

Liput ja rannekkeet
Yksilöllistä tukea tarvitseva asiakas pääsee laitteisiin normaalihintaisella lipulla tai rannekkeella.

Avustaja
Yksilöllistä tukea tarvitsevan liikuntarajoitteisen, kehitys-, kuulo- tai näkövammaisen, autistisen tai dysfaattisen maksavan asiakkaan avustaja saa maksuttoman erikoisluvan, jonka voi noutaa vierailupäivänä Linnanmäeltä. Erikoisluvan saa Juhlatorin lipunmyyntipisteiltä sekä Infosta, joka sijaitsee Juhlatorilla Kyöpelinvuoren hotellia vastapäätä. Erikoislupaa näyttämällä avustaja pääsee maksavan avustettavan mukana laitteisiin. Erikoisluvalla ei pääse laitteisiin ilman avustettavaa. Yhdellä yksilöllistä tukea tarvitsevalla voi olla useampikin eri avustaja, mutta vain yksi avustaja pääsee kerrallaan avustettavan kanssa laitteeseen.

Kulkeminen alueella pyörätuolilla
Kaikille puiston alueille on mahdollista päästä pyörätuolilla ja alueelta löytyvät portaat ovat kierrettävissä. Kysy tarvittaessa lisää henkilökunnalta parhaimman reitin valitsemisessa.

Liikuntarajoitteisten pääsy laitteisiin
Pyörätuolilla liikkuva asiakas pääsee lähes kaikkiin laitteisiin. Pyörätuoliasiakkaat tai muutoin huonosti liikkuvat asiakkaat pääsevät laitteisiin pääsääntöisesti laitteen uloskäynnin kautta, jotta laitteeseen pääsy olisi mahdollisimman sujuvaa. Erityisryhmän kohdalla koko ryhmä voi mennä laitteeseen uloskäynnin kautta, vaikka kaikilla ei olisikaan pyörätuolia. Ota yhteyttä laitteen henkilökuntaan, joka ohjaa ja avustaa yksilöllistä tukea tarvitsevia asiakkaita ja auttaa tarvittaessa laitteeseen pääsyssä.

Liikuntarajoitteinen voi myös halutessaan jäädä laitteeseen uudelle kierrokselle ilmoittamalla tästä laitteen henkilökunnalle.

Pyörätuolilla ei voi liikkua Vekkulassa tai Kammokujalla, eivätkä liikuntarajoitteiset pääse Ukkoon, Kingiin tai Magiaan.

Pikajunan, Linnunradan, Panoraaman ja Kyöpelinvuoren hotellin sisään- tai uloskäynneiltä ei löydy ramppeja, mikä hankaloittaa laitteeseen pääsyä. Vuoristoradan sisäänkäynti on pyörätuoleille sopiva, mutta uloskäynnillä on portaat. Ottamalla yhteyttä henkilökuntaan käynti näissäkin laitteissa kuitenkin on järjestettävissä.

Ylivilkkaat lapset
Ylivilkkaille lapsille, jotka eivät voi jonottaa laitteisiin, voi noutaa vierailupäivänä erityisvierailija-lipukkeen, jota näyttämällä pääsee jonottamatta laitteisiin laitteen ulostulon kautta. Lipukkeen saa Juhlatorin lipunmyyntipisteistä sekä Infosta, joka sijaitsee Juhlatorilla Kyöpelinvuoren hotellia vastapäätä. Lipuke ei oikeuta ilmaisiin laiteajoihin.

Ravintolat
Kaikkiin ravintoloihin pääsee pyörätuolilla. Jarrumies-ravintolaan pääsee Vuoristoradan puoleiselta sisäänkäynniltä.

Ohjelmat ja konsertit
Estradin eteen pääsee pyörätuolilla. Estradilla ei ole erillistä katsomoa pyörätuoliasiakkaille.

Inva wc:t
Inva wc:itä löytyy Linnanmäeltä seuraavista paikoista:

- Pääportin läheisyydestä Cinema-teatterin sisäänkäynnin vierestä
- Peacock-teatterin sisäänkäynnin luota
- Lintsiburgerin alakerrasta kassan vasemmalta puolelta
- Jarrumiehen yläkerran ovien läheltä
- Naurupolulta
- Ravintola Funky Kitchenistä
- Ratalaaksosta Tulirekeä vastapäätä

Sijainnit on merkitty myös kartalle pyörätuolin kuvalla. Lataa kartta PDF-tiedostona.

Opas- ja avustajakoirat
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita puistoon. Muiden koirien sisäänpääsy alueelle on kielletty.