Tervetuloa huvittelemaan Linnanmäelle jälleen huvikaudella 2021!

Linnanmäen huvikaudella 2020 huvipuiston vinhasta vauhdista nautittiin uudenlaisin järjestelyin. Huvittelu oli koko kauden 2020 ajan terveydelle turvallista sekä huvipuiston henkilöstölle että asiakkaille.

Tarjoamme myös huvikaudella 2021 iloisia elämyksiä hattarantuoksuisessa ulkoilmassa turvavälit huomioiden ja puhtaasta huvista huolehtien lukuisten käsidesien ja käsienpesupisteiden myötä.

Päivitämme ajankohtaista tietoa huvittelijoille kauden 2021 turvallisen huvittelun järjestelyistä lähempänä huvikauden 2021 alkua.

Avaamme huvipuiston portit huvikaudelle 2021 perjantaina 4.6. klo 16. Voit kurkata aukioloaikamme täältä.

Alla voit tutustua kauden 2020 turvallisen huvittelun järjestelyihin

Olemme koonneet poikkeusajan huvittelua koskevan tietopaketin huvipuistopäivän sujuvoittamiseksi. Täältä löydät tietoa niin laitehuvittelusta, herkuttelusta kuin huvipuiston käytänteistä huvikaudella 2020. Mikäli joku asia jää askarruttamaan, voit ottaa yhteyttä lähettämällä palautteen verkkosivuiltamme täältä.

Kurkkaa tietopaketti terveelliseen ja turvalliseen huvipuistopäivään tästä. Voit napata Puhdista huvia -infon mukaasi myös pääportin hupioppaaltamme saapuessasi Linnanmäelle.

Olethan vastuullinen huvittelija ja tulethan terveenä puistoon

 • Kiitos, kun olet Linnanmäen asiakkaana vastuullinen huvittelija ja omalla toiminnallasi varmistat kaikille turvallisen huvipäivän. Jos tunnet itsesi kipeäksi, niin olethan vastuullinen huvittelija ja poistut huvipuistosta saman tien. Mikäli sairastut huvipuistossa ja jäät odottamaan turvallista kyytiä kotiin, olemme varanneet sinulle lepotilan tätä varten. Hupimestarimme ohjeistavat tästä tarkemmin.

Hupimestarimme huolehtivat sinusta

 • Kaikki hupimestarimme ovat koulutettu hygienia- ja turvallisuustoimenpiteisiin tei­dän turvallisen huvittelun varmistamiseksi. Teemme kaikkemme, jotta huvipuistopäi­väsi olisi terveydelle turvallinen, mutta emme voi taata, ettei huvipuistossamme saisi tartuntoja. Voit aina tarvittaessa kysyä lisää ohjei­ta hupimestareiltamme huvipuistopäivää­si liittyen. Me olemme täällä sinua varten!

Minulla on rannekelahjakortti huvikaudelta 2020. Voinko käyttää sen vielä vuonna 2021?

Rannekelahjakorttien voimassaoloaikaa on pidennetty poikkeusajan vuoksi huvikaudelle 2021 ja ne käyvät sellaisenaan myös huvikaudella 2021.

Yleiset THL:n antamat ohjeet voinnin seurantaan:

 • Helsinkiläiset, yli 16-vuotiaat voivat tehdä koronavirusoirearvion osoitteessa omaolo.fi. Omaolo-palvelu antaa toimintaohjeet ja neuvoo tarvittaessa varaamaan ajan koronavirustestiin.
 • Helsinkiläiset voivat varata ajan koronavirustestiin myös soittamalla koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18). Jos koronavirusneuvonta on kiinni ja koronaan viittaavat oireet ovat lieviä, voit soittaa koronavirusneuvontaan seuraavana aamuna. Kiireellissä tapauksissa Päivystysapu p. 116 117 palvelee ympäri vuorokauden.
 • Muiden kuntien asukkaiden tulee ottaa yhteyttä oman alueen terveydenhuoltoon, jos koronavirusoireita ilmenee.
 • Lisää tietoa koronaviruksesta on osoitteissa www.thl.fi ja www.hel.fi/koronavirus.

Herkutteluvinkkejä

Minkälaisia asioita tulee ottaa huomioon, kun herkuttelemme huvipuistossa?

 • Ennen herkuttelua pesethän huolellisesti kätesi saippualla ja kuivaat ne. Herkkukioskeissa ja ravintoloissa on aina saatavilla käsidesiä, jota toivomme herkuttelijoiden käyttävän.
 • Kunnioitathan riittäviä turvaetäisyyksiä muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan ja vältäthän turhaa liikkumista ravintolasalissa. Menuun voi tutustua jo ennakkoon Linnanmäen verkkosivuilla.

Tuleeko herkkupisteillä asioinnissa ottaa jotain huomioon?

 • Kunnioitathan riittäviä turvaetäisyyksiä muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan.
 • Suosittelemme ensisijaisesi maksua kortilla tai lähimaksulla.
 • Muistathan käsihygienian sekä yskimis- ja aivastamisohjeet.
 • Pisteillä on myös myynnissä asiakkaille käsidesejä.

Onko herkkuvalikoimaan tai toimintatapoihin tullut muutoksia?

 • Olemme lisänneet siivousta ja mm. kosketuspintojen desinfioivaa pyyhintää ja sitä on tehostettu erityisesti ovenkahvoissa, maksupäätteissä, wc-tiloissa, tarjoilutiskeillä ja keittiössä. Asiakkaille tarjoamme asiakaspalvelupisteissä käsidesiä ja olemme lisänneet herkkupisteiden yhteyteen käsienpesupisteitä.
 • Tällä huvikaudella asiakkaat saavat kaikki herkkutuotteet valmiina hupimestarihenkilökunnalta eli asiakas ei itse kerää omia annoksiaan. Olemme lisänneet take away -tuotteita, joita on mahdollista nauttia ravintoloiden terassien lisäksi Minimäen Spice ice -aurinkoterassilla.

Kuinka turvaväleistä on huolehdittu herkutellessa?

 • Jotta riittävä väljyys voidaan taata, on ravintoloiden sisätiloissa käytössä vain puolet sisätilojen asiakaspaikoista. Terasseilla pöydät on sijoiteltu turvavälit huomioon ottaen. Olemme myös lisänneet huvipuiston ulkoruokailupaikkoja.

Onko jonottamisessa jotakin huomioonotettavaa?

 • Jonojen välttämiseksi asiakkaille on tarjolla osassa ravintolapisteitä vuoronumeropalvelu, jotta he voivat pitää etäisyyttä muihin asiakkaisiin jonottaessaan. Lisäksi pisteissä on ohjeistettu jonotussuunnat ruuhkien välttämiseksi.

Pelittävää huvipuistopäivää!

Huvipuistopelit ovat perheemme suosikkeja ja kisailemme niissä mielellämme. Ovatko kaikki pelit käytössä myös tänä vuonna?

 • Kaikki pelit ovat auki myös tänä vuonna ja odottavat innokkaasti pelaajia!

Miten peleillä huolehditaan hyvästä hygieniasta?

 • Pelejä desinfioidaan säännöllisesti ja asiakkaita varten on olemassa käsihuuhdetta, jota suosittelemme käytettäväksi ennen pelaamista. Pelimyyjät antavat tarvittaessa opastusta turvallisesta pelaamisesta. Peleissä suositaan maksutapana korttimaksua käteismaksun sijaan.

Onko pelien pelaamisessa odotettavissa jotain muutoksia tällä huvikaudella?

 • Joissakin peleissä ollaan tiiviisti vieri vieren jännittämässä. Näissä peleissä pelimyyjä ohjeistaa asiakkaille tietyt turvavälit, jolloin eri seurueisiin kuuluvat henkilöt eivät ole vierekkäin.

Saako peleiltä ostettua pelilippuja?

 • Peleistä saa ostettua pelilippuja, laitelippuja ja pääportin peleistä myös rannekkeita. Peleissä on myynnissä myös käsihuuhdepulloja ja sadeviittoja.

Laitehuvittelua Linnanmäellä

Miten laitteilla toimiminen on järjestetty?

 • Linnanmäen laitteiden jonotusalueilla pidetään vähintään yhden metrin turvavälit eri huvitteluseurueiden välillä. Muistutamme tästä asiakkaitamme muun muassa kylteillä ja Rolle-pellen punaisilla jalanjäljillä. Osassa laitteita myös ohjeistetaan huvittelijat kulkemaan joko jonotusväylän oikeaa tai vasenta laitaa turvavälien varmistamiseksi ohitustilanteessa. Hupimestarimme opastavat turvavälien noudattamisessa.
 • Muutamilla huvilaitteillamme on jonotusalueilla pleksit jonotusväylien välillä.
 • Kaikilla laitteilla tai niiden lähistöllä on käsiendesinfiointimahdollisuus.
 • Laitteiden kyydissä huomioidaan myös turvavälit, jonka vuoksi osassa laitteita jätetään tyhjiä penkkirivejä tai vaunuja. Huomioithan, että tämä voi pidentää hieman jonotusaikaa.

Kuinka usein laitteet puhdistetaan Linnanmäellä?

 • Linnanmäen laitteiden kosketuspinnat desinfioidaan useita kertoja päivässä.

Onko henkilökunta koulutettu huolehtimaan hygieniasta?

 • Laitetyöntekijämme on perehdytetty turvalliseen toimintaan laitteilla ja huolehtimaan kaikkien hygieniasta. Työntekijöillämme on työpisteillään käsidesit.

Saako kaverin kanssa mennä yhdessä laitteeseen?

 • Seurueet saavat mielellään mennä huvilaitteisiin yhdessä.

Autatteko normaaliin tapaan asiakkaita laitteisiin?

 • Valitettavasti emme tällä kaudella voi nostaa asiakkaitamme laitteisiin. Toivomme, että avustaja tai muut seurueen jäsenet voivat auttaa tarvittaessa nostamisessa.

Millaisia toimia huvipuistossa on tehty hyvän hygienian varmistamiseksi?

 • Linnanmäellä huvipuiston siisteys ja hyvä hygienia ovat aina olleet sydämen asia. Tälle huvikaudelle puiston yleissiivousta lisätään entisestään. Myös siistijöiden määrää on lisätty.
 • Linnanmäellä on runsaasti saniteettitiloja, joissa voi käydä pesemässä kätensä huvipäivän lomassa. Huvittelijoille on myös lisätty puistoon runsaasti käsidesejä sekä viisi uutta käsienpesupistettä, jotka löytyvät seuraavien herkuttelupisteiden läheltä: Kioski Strösseli, Kioski Sirkus, Vekku­la-kioski, LintsiBurger ja Jäätelökioski Spice Ice.

Miten voin itse vaikuttaa kaikkien huvittelijoiden huvipuistopäivään?

 • Tulethan terveenä puistoon. Jos kuitenkin tunnet itsesi kipeäksi, niin olethan vastuullinen huvittelija ja poistut huvipuistosta saman tien. Mikäli sairastut huvipuistossa ja jäät odot­tamaan turvallista kyytiä kotiin, olemme varanneet sinulle lepotilan tätä varten. Hu­pimestarimme ohjeistavat tästä tarkem­min.
 • Muistathan yskiessäsi yskiä hihaasi, niistäessäsi heittää käytetyn nenäliinan heti pois ja pestä tai desinfioida kätesi tämän jälkeen. Kiinnitäthän korostetusti huomiota käsihygieniaan ja pidät tassut puhtaana huvitellessa! Voit kurkata täältä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tarkemmat yleiset ohjeet.