Laitetyöntekijä

Laitetyöntekijän tehtäviin kuuluu huvipuistolaitteiden käyttäminen ja asiakkaidemme turvallisuudesta ja viihtyvyydestä huolehtiminen. Laitetyöntekijä kohtaa päivän aikana satoja asiakkaitamme ja on luomassa osaltaan asiakkaallemme kaikin puolin onnistunutta ja iloista huvipuistopäivää.

 

Huvipuistolaitteita on Linnanmäellä yli 40. Linnanmäki työllistää kesäkaudella noin 240 laitetyöntekijää. Laitetyöntekijöihin kuuluvat huvipuistolaitteiden käyttäjien lisäksi Vekkulan mattotyöntekijät, joita on n. 20. Mattotyöntekijöiksi haemme 16-17 –vuotiaita, muutoin edellytämme laitetyöntekijöiltä 18 vuoden ikää.

Laitetyöntekijältä edellytämme iloista palveluasennetta, vastuullisuutta ja yhteistyökykyä. Laitetyöntekijän työssä aktiiviset turvakädet ja loistavat hymysilmät takaavat onnistuneen elämyksen asiakkaillemme. Osaltaan laitetyöntekijä toimii myynnin tukena vinkaten palveluistamme huvipuiston asiakkaille.

Edellytämme laitetyöntekijöiltä hyvää käytettävyyttä läpi koko kauden. Työpäivät ovat usein pitkiä ja kiireisiä, joten hyvä fyysinen kunto auttaa jaksamaan. Laitetyöntekijät työskentelevät pääsääntöisesti huvipuiston aukioloaikojen mukaisesti. Päivän aikana taukoja on 1-4 riippuen päivän pituudesta. Työpäivän laitteen saa tietää töihin ilmoittautuessaan esimieheltä. Työntekijöiden määrä vaihtelee laitteittain: joissain ollaan yksin, joissain on useampi työntekijä.

Laitteella toimimiseen liittyy paljon erilaista ohjeistusta, johon kaikkeen koulutamme ja perehdytämme laitetyöntekijämme perusteellisesti ennen töiden alkamista. Kaikki ohjeistukset löytyvät myös kirjallisina laitteilta. Laitetyöntekijä vastaa asiakkaan turvallisuudesta laitteella, joten ohjeiden noudattaminen on työssä erittäin tärkeää. Jos laitteessa ilmenee päivän aikana teknisiä ongelmia, on paikalla aina päivystävä laiteasentaja, joka tulee paikalle vikatilanteessa. Myös esimiehen voi aina kutsua tarvittaessa paikalle. Jokaisella laitteella on puhelin, jolla saa helposti yhteyden tarvittaviin henkilöihin eri tilanteissa.

Laitetyöntekijä tarkastaa myös asiakkaan pituuden ja lipputuotteen laitteeseen tultaessa. Laitteilla on turvarajat, jotka ovat laitevalmistajan määrittämät ja viranomaisten hyväksymät pituusrajat. Laitetyöntekijä varmistaa mittatikun avulla, että asiakas on tarpeeksi pitkä päästäkseen laitteeseen. Asiakkaan ranneke tai muu lippu tarkistetaan myös tässä yhteydessä.

Ensimmäisen kesän työntekijät koulutetaan ennen kesäkauden alkua lastenlaitteisiin, joita ovat Helikopteri, Hepparata, HipHop, Hypytin, Kahvikuppikaruselli, Kammokuja, Karuselli, Ketjukaruselli, KotKot, Kuuputin, Lohikäärme, Merirosvolaiva, Miniautot, Muksupuksu, Pienoiskaruselli, Pilotti, Poppis, Propelli, Rekkaralli, Rumpukaruselli, Taikasirkus, Vankkuripyörä ja Vekkula. Muihin laitteisiin tarvitaan ns. ajoluvat. Ajolupia saa kesän aikana, jolloin harjoitellaan 1-2 päivää kyseisellä laitteella puiston auki ollessa. Ajolupien myöntämisen jälkeen työntekijä saa ajaa laitetta itsenäisesti. Jokainen ensimmäisen kesän työntekijä saa kesän aikana 1-2 laitteen ajoluvat. Joka kesä uusia ajolupia saavat myös useamman vuoden työskennelleet, mikä tuo vaihtelua työhön.

Työskentely Linnanmäellä:

 

Tietoa eri työtehtävistä: