Siistijä

Siistijän tehtäviin kuuluu huolehtia huvipuiston alueen ja yleisten tilojen siisteydestä huvipuiston aukioloaikoina. Siistijän työssä korostuvat hupimestarin turvakädet ja aloitteellinen pelinenä, joka havaitsee mahdollisuudet parantaa puiston viihtyisyyttä ja turvallisuutta.

Linnanmäki työllistää kesäkaudella noin 20 siistijää. Päivittäin töissä on 4-8 siistijää ja yksi siivousvastaava. Työajat noudattavat pääsääntöisesti huvipuiston aukioloaikoja. Siistijät tekevät töitä myös aamuisin ennen huvipuiston aukeamista peli- ja laitepesuvuoroissa.

Siistijältä edellytämme iloista asennetta, oma-aloitteisuutta ja yhteistyökykyä sekä hyvää käytettävyyttä läpi koko kauden. Työpäivät ovat välillä pitkiä ja kiireisiä, joten hyvä fyysinen kunto auttaa jaksamaan. Aiempi kokemus siivoustyöstä ei ole välttämätöntä. Siistijöiltä edellytämme 18 vuoden ikää.

Siistijän työ on vaihtelevaa ja sisältää siivoamisen lisäksi myös muuta vastuullista työtä. Asiakkaiden auttaminen ja opastaminen on osa työtehtävää. Siistijät liikkuvat huvipuiston alueella asiakasvilinässä, joten heille esitetään usein erilaisia kysymyksiä huvipuistosta ja sen palveluista. Alueen ja Linnanmäen tuntemus onkin siistijälle, kuten muillekin työntekijöillemme, ensiarvoisen tärkeää. Siistijän työssä on erinomainen mahdollisuus olla myynnin tukena käyttäen aktiivista hupimestarin vinkkisuuta, joka kertoo juuri oikeat suositukset asiakkaille.

Linnanmäki on jaettu viiteen siivousalueeseen. Kunkin alueen siistijä on päävastuussa oman alueensa siisteydestä. Omasta alueestaan siistijä huolehtii kiertäen aluetta aktiivisesti ja keräämällä roskia. Jokainen siistijä on vastuussa myös oman alueensa WC-tilojen siisteydestä. Alueet ja työtehtävät vaihtelevat päivittäin. Siistijöillä on käytössään radiopuhelimet, joilla heihin saa helposti yhteyden. Tarvittaessa siistijä voidaan kutsua myös esim. laitteelle tai muuhun kohteeseen, jos siivoustarvetta ilmenee.

Siistijät huomioivat kiertäessään puiston alueella myös mahdollisia puutteita tai korjattavia kohteita ja tiedottavat niistä eteenpäin. He toimivat myös tarvittaessa esimiesten ja järjestyksenvalvojien apuna erilaisissa tehtävissä.

Työskentely Linnanmäellä:

 

Tietoa eri työtehtävistä: