Saapuminen

Tulo-ohjeet
Linnanmäki sijaitsee Helsingin Alppiharjussa. Pääportti sijaitsee Alppilan puolella Tivolikuja 1:ssä. Suosittelemme julkisten liikennevälineiden käyttöä ruuhkien välttämiseksi ja päästöjen vähentämiseksi.

Linnanmäen linja
Linnanmäen linja liikennöi sesonkina (26.6.-13.8.2017) Linnanmäen ja Messukeskuksen välillä. Bussi tuo ja vie asiakkaita Messukeskuksen parkkihalliin. Palvelun hinta on 12 € / autokunta. Palvelu sisältää pysäköinnin Messukeskuksen parkkihalliin sekä kuljetuksen Linnanmäelle ja takaisin

Raitiovaunulla ja bussilla
Raitiovaunulinjalla 3 pääsee Linnanmäen pääportille Helsingin rautatieasemalta (poistumispysäkki Linnanmäki/Borgbacken). Linnanmäen pääportin lähelle tuo myös raitiovaunulinja 9 (poistumispysäkki Kotkankatu) sekä Eteläportin sisäänkäynnille raitiovaunulinja 8 (poistumispysäkki Diakoniapuisto/Diakoniparken).

Bussilinja 23 lähtee Rautatientorin laiturista 2 (poistumispysäkki Linnanmäki/Borgbacken).

Junalla
Junalla matkaat ympäristöystävällisesti Linnanmäelle. Kaikki kauko- ja lähijunat pysähtyvät Pasilan asemalla. Kävelyreitti Pasilasta radan suuntaista kevyen liikenteen väylää seuraten on vain n. 1,4 kilometriä. Pasilasta Linnanmäelle pääsee näppärästi myös bussilla 23 (poistumispysäkki Linnanmäki/Borgbacken) tai raitiovaunulinjalla 9 Ratapihantien päätepysäkiltä (poistumispysäkki Kotkankatu).

Expressbus-vuoroilla
Expressbus-vuoroilla matkaat helposti ja edullisesti Linnanmäelle. Tampereelta, Valkeakoskelta ja Hämeenlinnasta EB-bussit vievät sinut jopa Linnanmäen portille saakka. EB-vuorot Lahdesta, Porvoosta, Kotkasta ja Kouvolasta pysähtyvät aivan Linnanmäen vieressä Porvoonkadun pikavuoropysäkillä. Katso EB:n aikataulut tästä.

Reitit ja aikataulut Reittioppaasta
Pääkaupunkiseudun julkisten liikennevälineiden reitit ja aikataulut saa kätevästi HSL:n Reittioppaasta, joka ehdottaa reittejä kahden valitun paikan välillä. Siirry reittioppaaseen tästä.

 

Pysäköinti Linnanmäellä
Linnanmäen ympäristössä on hyvin rajoitetusti pysäköintitilaa. Henkilöautojen pysäköintialueet sijaitsevat Alppilan puolella, Tivolitien varrella. Pysäköinti maksaa 2 €/tunti. Maksuvaihtoehtoina ovat kolikot, Credit- ja Debit-kortit sekä EasyPark – ja ParkMan – palvelut. Pysäköintialueet ovat maksullisia 24 tuntia vuorokaudessa, vuoden kaikkina päivinä. Pysäköintialueita hallinnoi AutoParkki Norden Oy, johon kannattaa olla yhteydessä kaikissa kysymyksissä. Yhteystiedot löydät täältä.

Linnanmäen yläpysäköintialue on varattu luokkaretkien busseille arkisin ajalla 15.5.–2.6.2017. Pysäköinti on bussilla saapuville luokkaretkiryhmille maksuton aikavälillä 15.5.–2.6.2017.

Polkupyörät ja muut kulkuvälineet

Jätäthän polkupyöräsi huvipuistoalueen ulkopuolelle. Pyörätelineitä on pääportilla sekä eteläportilla. Rullaluistimien, skeittilautojen ja leijulautojen käyttö huvipuistossa on kielletty.