Saapuminen

Tulo-ohjeet
Linnanmäki sijaitsee Helsingin Alppiharjussa. Pääportti sijaitsee Alppilan puolella Tivolikuja 1:ssä. Suosittelemme julkisten liikennevälineiden käyttöä ruuhkien välttämiseksi ja päästöjen vähentämiseksi.

Linnanmäen linja
Helpoin tapa saapua Linnanmäelle on jättää auto Messukeskuksen parkkihalliin ja hyödyntää Linnanmäen linjaa. Pysäköinnin hinta on 12 € / autokunta sisältäen maksuttoman kuljetuksen Linnanmäelle ja takaisin. Linjan pysäkki Messukeskuksessa sijaitsee parkkihallin alimmalla tasolla P1, rapun C1 läheisyydessä. Linnanmäen linja liikennöi 26.6.–13.8. päivittäin huvipuiston aukioloaikojen mukaisesti. Avaa kartta ja aikataulu (pdf).

Kaupunkipyörällä
Kaupunkipyörillä pääsee fillaroimaan kätevästi kantakaupungin alueella. Lähimmät kaupunkipyöräasemat sijaitsevat Viipurinkadun ratikkapysäkin vieressä nimellä ”Linnanmäki” sekä Helsinginkadun ja Sturenkadun risteyksessä nimellä ”Diakoniapuisto”. Lisätietoa kaupunkipyöräilystä.
 

Raitiovaunulla ja bussilla
Raitiovaunulinjalla 3 pääsee Linnanmäen pääportille Helsingin rautatieasemalta (poistumispysäkki Linnanmäki/Borgbacken). Linnanmäen pääportin lähelle tuo myös raitiovaunulinja 9 (poistumispysäkki Kotkankatu) sekä Eteläportin sisäänkäynnille raitiovaunulinja 8 (poistumispysäkki Diakoniapuisto/Diakoniparken). Bussilinja 23 lähtee Rautatientorin laiturista 2 (poistumispysäkki Linnanmäki/Borgbacken).

HUOM! Raitiolinja 3 poikkeusreitillä 13.8.2017 asti. Lue lisää HSL:n sivuilta.

Junalla
Junalla matkaat ympäristöystävällisesti Linnanmäelle. Kaikki kauko- ja lähijunat pysähtyvät Pasilan asemalla. Kävelyreitti Pasilasta radan suuntaista kevyen liikenteen väylää seuraten on vain n. 1,4 kilometriä. Pasilasta Linnanmäelle pääsee näppärästi myös bussilla 23 (poistumispysäkki Linnanmäki/Borgbacken) tai raitiovaunulinjalla 9 Ratapihantien päätepysäkiltä (poistumispysäkki Kotkankatu).

Reitit ja aikataulut Reittioppaasta
Pääkaupunkiseudun julkisten liikennevälineiden reitit ja aikataulut saa kätevästi HSL:n Reittioppaasta, joka ehdottaa reittejä kahden valitun paikan välillä. Siirry reittioppaaseen tästä.

Expressbus-vuoroilla
Expressbus-vuoroilla matkaat helposti ja edullisesti Linnanmäelle. EB-vuorot Lahdesta, Porvoosta, Kotkasta ja Kouvolasta pysähtyvät aivan Linnanmäen vieressä Porvoonkadun pikavuoropysäkillä. Katso EB:n aikataulut tästä.

Pysäköinti Linnanmäellä
Linnanmäen ympäristössä on hyvin rajoitetusti pysäköintitilaa. Henkilöautojen pysäköintialueet sijaitsevat Alppilan puolella, Tivolitien varrella. Pysäköinti maksaa 2 €/tunti. Maksuvaihtoehtoina ovat kolikot, Credit- ja Debit-kortit sekä EasyPark – ja ParkMan – palvelut. Pysäköintialueet ovat maksullisia 24 tuntia vuorokaudessa, vuoden kaikkina päivinä. Pysäköintialueita hallinnoi AutoParkki Norden Oy, johon kannattaa olla yhteydessä kaikissa kysymyksissä. Yhteystiedot löydät täältä.

Linnanmäen yläpysäköintialue on varattu luokkaretkien busseille arkisin ajalla 8.5. – 2.6.2017. Pysäköinti on bussilla saapuville luokkaretkiryhmille maksuton aikavälillä 8.5. – 2.6.2017.

Polkupyörät ja muut kulkuvälineet
Jätäthän polkupyöräsi huvipuistoalueen ulkopuolelle. Pyörätelineitä on pääportilla sekä eteläportilla. Rullaluistimien, skeittilautojen ja leijulautojen käyttö huvipuistossa on kielletty.