Bra att veta

Biljetter och åkband
Åkbanden är personliga. Endast åkband som är hela och fästa runt handleden duger. Åkbandet aktiveras i samband med den första åkturen i en attraktion som ett åkband för dagen i fråga. Då åkbiljetter används behövs det en biljett per åktur i varje attraktion. Biljetter och åkband kan köpas vid Borgbackens biljettförsäljningsställen, kiosker och caféer. Åkbanden kan köpas på förhand i Borgbackens webbutik, S-gruppens Prisma- och Sokos-varuhus.

Första hjälpen
Första hjälpen har jour alla dagar då nöjesparken är öppen. Personalen hjälper i nödsituationer. Första hjälpen ligger bredvid Ukko, nära Valvomo.

Informationen
Informationen finns på Festtorget och står till din tjänst: försvinnanden, hittegods, utrop, kundresponsblanketter, laddning av mobiltelefoner, tågtidtabeller samt information om hotell och evenemang i Helsingfors.

Skötrum
Det finns två skötrum på nöjesparksområdet utrustade med bland annat skötbord, potta och mikrovågsugn. Skötrummens exakta placering finns på vår guidekarta. Sittvagnar för barn kan lånas på besöksdagen mot pant. Sittvagnarna finns i närheten av båda portarna. Blöjor kan köpas i Borgbackens butik (Linnanmäen Putiikki). 

Rökning och alkohol
Alla restauranger och övriga lokaler, Barnbacken, spelområdena och åkattraktionerna är rökfria områden. För ökad trivsel i nöjesparken önskar Borgbacken att rökarna alltid använder de områden som har anvisats för dem. Det är inte tillåtet att ta med egna alkoholdrycker till området.

Åkattraktionernas säkerhetsgränser
Åkattraktionernas säkerhetsgränser är de längdgränser som fastställts av åkattraktionernas tillverkare och godkänts av myndigheterna. Vissa åkattraktioner kräver att barnet har en följeslagare. Om barnet är över 100 cm, ska följeslagaren också ha en biljett eller ett åkband. Störtbågarna kan hindra storvuxna personer från att åka i attraktionen. Största delen av åkattraktionerna lämpar sig även för rörelsehindrade. Längden kontrolleras innan man får åka i en attraktion. Mätningen görs med skorna på. Vi rekommenderar att kortare besökare går till biljettförsäljningen för att få en stämpel som anger deras längd (under 100 cm, 100 cm, 120 cm, 130 cm, 140 cm). Stämpeln låter Borgbackens personal veta hur lång kunden är så att hen inte behöver mätas på nytt vid varje attraktion. På det här viset går det snabbare att stiga ombord på attraktionerna!

I åkattraktionerna bör personalens anvisningar följas. Man får inte åka i attraktionerna med bar överkropp eller utan skor. Det är inte tillåtet att ta sig mat eller dryck i åkattraktionerna.

Säkerhetskontroller samt förbjudna ämnen och föremål
Vi utför säkerhetskontroller vid ingångarna. Märk väl att det är förbjudet att ha med sig följande ämnen och föremål till Borgbacken: alkohol och narkotika, eggvapen och -verktyg, cyklar, skjutvapen, fyrverkerier, facklor, rökgranater, raketer, lufthorn samt övriga olagliga föremål och ämnen.

Betalningsmedel
Kontanter, bankkort eller Visa, Visa Electron, Diners, Eurocard, MasterCard och American Express. Enligt skattelagstiftningen kan kultur-, idrotts- och fritidssedlar inte användas i nöjesparker. Därför godkänns inte kultur-, idrotts- och fritidssedlar som betalningsmedel på Borgbacken.

Bankomat
Bankomaten ligger vid huvudporten.

Ändringar
Nöjesparken kan bli tvungen att stänga attraktioner eller att göra ändringar i programmet på grund av väderlek, tekniska omständigheter eller andra undantagsförhållanden. Köpta biljetter och åkband byts inte ut och återinlöses inte.

Förvaring av föremål
Vid Ukko finns förvaringsboxar som fungerar med 50 cent samt 1 och 2 euros mynt. Förvaringsboxarnas storlekar: Mätt från dörren: höjd 42 cm, bredd 27 cm och djup 78 cm. Borgbacken ansvarar inte för föremål som försvunnit eller gått sönder på nöjesparkens område.

Hittegods
Saker som tappats bort kan efterfrågas med hjälp av denna blankett eller per e-post till infopiste@linnanmaki.fi. Hittegods förs varje vecka till Finlands Hittegodsservice. Kontaktinformation till Finlands Hittegodsservice: Backasgatan 56, 00510 Helsingfors. Tfn 0600 41006 (1,97€/min+lna).

Laddningsstation för mobiltelefoner
På Borgbacken finns det två avgiftsfria laddningsstationer för mobiltelefoner, en i Restaurang Flores FreshMex och en i Restaurang Jarrumies. På laddningsstationerna finns låsbara skåp som innehåller laddare som passar de vanligaste iPhone- och Android-telefonerna. Du kan hämta nyckeln till ett skåp i restaurangens kassa och lämna din telefon i laddning för en halv timme.

Hundar
Endast assistent- och ledarhundar får vistas på nöjesparkens område.

Postlåda
Postlåda ligger bredvid Shop Rolle.

Cyklar och andra små färdmedel
Var snäll och lämna din cykel utanför parken. Cykelstället finns nära huvudporten och södra porten. Det är förbjudet att använda rullskidskor, skateboard eller hoverboard i nöjesparken.