Säkerhetsgränser

Borgbacken har över 40 åkattraktioner. Med det mest omfattande utbudet av åkattraktioner i Norden bjuder Borgbacken på upplevelser både för dem som njuter av lugnare färder och för dem som söker spänning.
 
Åkattraktionernas säkerhetsgränser grundar sig på de längdbegränsningar som tillverkarna fastställt och som godkänts av myndigheterna. Vissa åkattraktioner kräver att barnet har en följeslagare. Om barnet är över 100 cm, ska följeslagaren också ha en biljett eller ett åkband. Störtbågarna kan hindra storvuxna personer från att åka i attraktionen.
 
I följande attraktioner kan en vuxen fungera som följeslagare för två barn samtidigt: Cinema: Ice Age, Cinema: Sukelluskello, Helikopteri, HipHop, Hurjakuru, Hypytin, Kahvikuppikaruselli, Karuselli, KotKot, Kyöpelinvuoren Hotelli, Lohikäärme, Maisemajuna, Panoraama, Pilotti, Rekkaralli, Rinkeli, Rumpukaruselli, Taikasirkus, Vankkuripyörä och Vuoristorata. I övriga attraktioner kan en vuxen person fungera som följeslagare till ett barn i taget.
 
Längden kontrolleras innan man får åka i en attraktion. Vi rekommenderar att kortare besökare går till biljettförsäljningen för att få en stämpel som anger hans eller hennes längd (under 100 cm, 100 cm, 120 cm, 130 cm, 140 cm). Stämpeln låter Borgbackens personal veta hur lång kunden är så att hen inte behöver mätas på nytt vid varje attraktion. På det här viset går det snabbare att stiga ombord på attraktionerna!

Innan du stiger ombord ser du väl till att dina saker inte går sönder eller kan falla ut under åkturen.

säkerhetsgränser