Information för dig som ska boka en klassresa

Närmare information och offertbegäran: luokkaretket@linnanmaki.fi eller +358 10 5722 220 | Vi betjänar vardagar finsk tid kl. 10-14


Luokkaretkikohde

 

Välkommen på ett roligt besök!

För många skolelever är en dag på Borgbacken årets mest efterlängtade dag. För att besöket ska gå så smidigt som möjligt är det bra att vara medveten om några praktiska detaljer.

Kontrollera öppettiderna
Borgbacken har begränsade öppettider under första veckan i maj, likaså varierar öppettiderna i september och oktober.

Havsvärlden SEA LIFE: kontrollera öppettiderna på Havsvärldens webbplats.

Uppmärksamma rusningstider
Alla ryms med på klassresedagarna, eftersom antalet bokningar per dag inte begränsats. Däremot bör man beakta att de två sista veckorna i maj och första veckan i juni är de populäraste klassresetiderna, så därför kan det bli köer till biljettförsäljningen, kioskerna och attraktionerna.

Bussar och bussparkering
Borgbackens övre parkeringsområde har reserverats för klassresebussar varje vardag under perioden 15.5.–2.6.2017. Det lönar sig att placera skolans egen skylt på bussen så att det är lätt för eleverna att hitta rätt buss.

Biljetter och åkband
Åkbanden är personliga. Endast hela åkband som sitter runt besökarens handled är giltiga. Armbandet aktiveras för dagen vid det första attraktionsbesöket. Då man använder attraktionsbiljetter kostar det en biljett per attraktion. Bekanta dig med den uppdaterade prislistan för klassresor här.

Klassresepriser för åkband gäller endast då de köps eller reserveras på förhand. För klassresegrupper är det billigast att köpa alla åkband på förhand i Borgbackens webbutik. Då postas åkbanden till reseledaren, eller så kan de hämtas på Borgbacken vid webbutikens avhämtningsställe. Reservationer för klassresegrupper med färre än 15 personer kan göras per e-post till luokkaretket@linnanmaki.fi. Ytterligare uppgifter ges även per telefon vardagar kl. 9-16 på numret 010 572 2220. Under övriga tidpunkter kan man kontakta Borgbackens växel på numret 010 572 2200.

För var 15:e åkband eller matbiljett ger vi en motsvarande produkt på köpet, så att det är lättare för lärarna och vårdnadshavarna som följer med gruppen att delta i klassens aktiviteter i parken. Förmånen gäller både Borgbackens åkband och kombinationsåkband.

Åkbanden är i kraft hela sommarsäsongen 2017, så vid behov kan man byta datum för besöket. Likaså kan man senare, t.ex. under sommarlovet, använda åkband som inte används under klassresan på grund av sjukfall. Om det inte är möjligt att använda åkbanden senare på sommaren kan man returnera enskilda åkband till avhämtningsstället vid Festtorget.

Betalningssätt
I webbutiken kan man välja att betala i nätbanken eller med de vanligaste betalkorten. Du kan även beställa produkter på faktura, och då kan produkterna postas eller avhämtas på Borgbacken så fort betalningen syns på Stiftelsen Barnens Dags bankkonto. Bekanta dig närmare med våra leveransvillkor här.

Man kan inte betala i webbutiken med stadens eller kommunens blankett för inköpsåtagande. Du kan reservera klassresan per e-post (luokkaretket@linnanmaki.fi) och betala med blankett för inköpsåtagande på Borgbackens avhämtningsställen vid Festtorget.

Man kan betala med kontanter vid Borgbackens alla försäljningsställen. Man kan betala med bank- och kreditkort (Visa, Visa Electron, OK, Diners, Eurocard, MasterCard och American Express) i nöjesparkens alla försäljningsställen med undantag av spelen.

Måltider
Klassen kan förhandsboka husmanskostbuffén. Buffén innehåller lasagne, en liten salladsbuffé samt vatten. Man kan även sköta måltiderna med matbiljetter, så att varje elev kan äta i egen takt och välja den mat hen vill ha bland matbiljettens alternativ. Om hela klassen äter samtidigt i restaurang Jarrumies eller Lintsiburger ber vi läraren att meddela restaurangens personal om besöket ca en halvtimme innan klassen anländer till restaurangen. På det viset kan vi se till att eleverna får sin mat samtidigt och att måltiden går smidigt.

Första hjälpen
Första hjälpen ligger vid nöjesparkens huvudport bredvid attraktionen Ukko. Första hjälpen är öppen i enlighet med parkens öppettider. Första hjälpen ger inga mediciner för invärtes bruk. Första hjälpen säljer blöjor. Första hjälpens tjänster är avgiftsfria. Vid nödfall hjälper parkens personal.

Utrop
Vid behov kan Informationen göra utrop genom parkens högtalare för att hitta elever och lärare som gått vilse. Det lönar sig ändå att komma överens om en tydlig mötestid och -plats med gruppen för att undvika onödiga utrop. Det vore bra om lärare och övervakare hela tiden rörde sig på ställen där de kan höra utropen.

Matallergier
Matbiljettens glutenfria alternativ är antingen pommes frites med korv i grillkiosken eller falafelbullar i restaurang Jarrumies. Det lönar sig att informera matställenas personal om matallergier, så att de vid behov kan se till att måltiderna tillverkas till exempel utan laktos eller ägg.

Förvaring
Det finns förvaringsfack vid båda portarna samt vid foten av Raketti bredvid Kafé Vanha Mylly. Förvaringsfacken kostar 2 € och de fungerar med 2 €, 1 € och 50 cents mynt. Förvaringsfackens mått är: höjd 42 cm, bredd 28 cm och djup 78 cm. Borgbacken ansvarar inte för personlig egendom som försvunnit eller gått sönder i attraktionerna eller parken.

Namn- och adressuppgifter
Det lönar sig att märka ryggsäckar, plånböcker och kameror med de egna kontaktuppgifterna – för att inte tala om barnen. Vi rekommenderar att mindre elever har en lapp med skolans namn och lärarens kontaktuppgifter.

Hittegods
Man kan göra förfrågningar om hittegods i Informationen under parkens öppettider. Varje vecka förs hittegodsen till Finlands Hittegodsservice. Kontaktuppgifter till Finlands Hittegodsservice: Backasgatan 55, 05510 Helsingfors. Tfn 0600 41006 (1,97 €/min+lna).