Linnanmäen Sirkuskoulu

Linnanmäen Sirkuskoulu

Ohjelmalava Estradilla ti 20.6. klo 15 & 19

 

Klo 15:
Linnanmäen sirkuskoulun Miniesiintyvät. Ryhmän jäsenet ovat 10-13 -vuotiaita ja harjoittelevat kahdesta kolmeen kertaan viikossa ja esiintyvät muutaman kerran vuodessa. Tänä vuonna ryhmä pääsi vierailemaan toisten esiintyvien ryhmien tavoin Lappeenrantaan Nurtsi sirkusfestivaaleille. Festareiden sirkuskatselmukset olivat osa isoa Voltti Lastenkulttuuritapahtumaa. Esityksen kesto noin 20 min.

Klo 19:
Linnanmäen sirkuskoulun edistyneet esiintyvät. Heidän kokonaisuutensa on Suomi100 –juhlavuoden teemaa mukaileva esitys nimeltään Mökki! Se on tarinallinen kertomus ystävyksistä, jotka lähtevät juhannuksen viettoon suomalaiselle kesämökille. Esiintyjät ovat iältään 15-20 -vuotiaita. Estradin lavalla näemme Mökistä lyhennetyn otteen. Esityksen kesto noin 20 min.

 

Taustaa:

Vuodesta 1981 toiminut Linnanmäen Sirkuskoulu on Suomen toiseksi vanhin nuorisosirkus. Nykyistä toimintaa ylläpitää kannatusyhdistys, joka perustettiin vuonna 2002 turvaamaan sirkuskoulun toiminnan jatkuminen.

Linnanmäen sirkuskoulun toiminta on ennaltaehkäisevää lapsi- ja nuorisotyötä. Ensisijaisena tavoitteena on antaa ammattitaitoista sirkusopetusta lapsille ja nuorille. Sirkuskoulu toimii matalan kynnyksen –periaatteella ja myöntää mm. vapaaoppilaspaikkoja. Harjoitussalilla käy viikoittain yli 600 oppilasta.

Sirkuskoulu toimii sen käyttöön remontoidussa koulun salissa osoitteessa Paraistentie 3, Ruskeasuo. Se hakee aktiivisesti uutta tilaa, jossa myös esiintyminen ja kaikenlainen yhteistyö muiden nuoriso- ja liikunta-alan toimijoiden kanssa olisi mahdollista. Sirkuskoulu tekee aktiivisesti yhteistyötä koulujen kanssa mm. iltapäiväopetuksen muodossa.

Linnanmäen sirkuskoulun tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia liikunnan, sirkustaiteen ja -kulttuurin avulla. Harrastajat ovat vauvaikäisistä aikuisiin ja harjoittelevat yhdestä viiteen kertaan viikossa. Edistynyt esiintyväryhmä nimeltä ’Lintsin Sirkus’ muodostuu n. 13-19 –vuotiaista nuorista, ja se keikkailee lukuisissa tapahtumissa ympäri vuoden Suomessa ja ulkomailla.

Vanhoja sirkuskoululaisia ovat olleet mm. Jaakko Saariluoma, formulakuski Mika Häkkinen, moottorisahajonglööri Juha Kurvinen sekä Iiro Seppänen. Yksi perustajista on legendaarinen Solmu Mäkelä. Aina vuosituhannen vaihteeseen saakka sirkuskoulu oli muutaman kymmenen oppilaan kokoinen. Toiminta on paisunut lajin suosion ja kysynnän kasvaessa valtavasti. Erittäin suosittuja ovat etenkin perhesirkusryhmät, joissa lapset ja vanhemmat harjoittelevat yhdessä.

Sirkuskoulun nykyinen toiminnanjohtaja Maiju Mustonen on lähtöisin Tampereelta Sorin Sirkuksesta. Hän on vetänyt sirkuskoulun toimintaa yhdistyksen perustusajoista vuodesta 2002 lähtien.

 

 

Kaikki ohjelma ja sisäänpääsy huvipuistoon on maksutonta. Muutokset mahdollisia.