Huvipuisto on suljettu tänään
0
Huvipuisto on suljettu tänään

Sea Life

 
Sea Lifen aukioloajat voi tarkistaa täältä.
 
 

 

Mustekalat muuttivat Merimaailmaan!

 
 
Merimaailma Sea Lifessa on eletty tällä viikolla jännittäviä aikoja, kun ystävämme pääjalkaiset ovat muuttaneet kilpikonnien paikalle vaihtuvan näyttelyn tiloihin. Mustekalat saapuivat maanantain ja tiistain välisenä yönä ja nyt ne ovat tovin totutelleet uuteen asuinympäristöönsä. Mustekalat ovat varsin älykkäitä eläimiä, jotka oppivat temppuja ja tykkäävät kun niiden kanssa touhutaan. Lisäksi nuo mertemme älyköt ovat varsinaisia naamioitumisen mestareita. Ne pystyvät vaihtamaan väriään sulautuakseen ympäristöönsä ja mahtuvat mitä pienimpiin koloihin. Mustekalavuoden aikana pääsemme kenties näkemään makupaloja myös niiden poikkeuksellisesta nokkeluudesta. Sea Lifeen saapuneet mustekalalajit ovat jättiläistursas, meritursas, trooppinen seepia sekä lonkerotursas. Lisäksi näyttelyssä on helmiveneitä.
 
 
Jättiläistursas, keppostelija jo tullessaan?
 
 
Keskiviikko-aamun avajaistilaisuudessa linssiluteena toimi eritoten jättiläistursaamme, joka esitteli näyttävää olemustaan auliisti uteliaille vieraille ja medialle. Kuten kaikkien tursaiden, myös jättiläistursaan nokka on sen lonkeroiden keskellä ja muodoltaan terävä, jopa papukaijamainen. Mikäli jättiläistursas päättää ottaa jonkin esineen haltuunsa, on sitä turha yrittää saada siltä takaisin, niin luja sen ote on. Tursailla on myös tarve muokata ympäristöään ja jo ensimmäisenä Sea Life -yönään jättiläistursaamme oli hieman uudelleensisustanut allastaan ja kiskonut irti joitakin seinärakenteita. Aamulla tursas nappasi lonkeroihinsa ikkunalastan, jolla akvaristin oli tarkoitus pyyhkiä sen altaan lasia – tähän puuhaan tursaalla oli oma, eriävä mielipiteensä ja se koppasi siivousvälineen haltuunsa välittömästi.
 
 
Heti alussa näyttää siis siltä, että Sea Life on saanut asukikseen itsepäisen ja melko vauhdikkaan kahdeksanlonkeroisen keppostelijan.
 
 

 
Julkaisu käyttäjältä Sea Life Helsinki.