Esteettömyys Linnanmäellä

 

Olemme pyrkineet huomioimaan kaikki asiakkaamme. Suurin osa Linnanmäen kohteista ja laitteista on kaikkien huvipuistovieraiden käytettävissä. Lue tältä sivulta tarkemmat tiedot ja kysy tarvittaessa lisätietoja Linnanmäen henkilökunnalta.

Linnanmäelle on hyvin tärkeää, että voimme mahdollistaa kaikille asiakkaillemme miellyttävän kävijäelämyksen Helsingin hauskimmassa kaupunginosassa. Kaudelle 2018 on luotu uusi esteettömyysopas, jonka avulla kävijöidemme on helppo valita hyvät reitit puistossa.

Puistoon saapuminen autolla
Linnanmäen yläpysäköintialueelta löytyy muutamia invapaikkoja. Yläpysäköintialueen ollessa täynnä voi invaluvalla pysäköidä aivan pääportin eteen (Tivolikuja 1), mikäli siinä on tilaa. Kysy lisää pysäköintialueen tai pääportin järjestyksenvalvojilta.

Liput ja rannekkeet
Yksilöllistä tukea tarvitseva asiakas pääsee laitteisiin normaalihintaisella lipulla tai rannekkeella.

Avustajarannekkeen myöntämisperusteet

Yksilöllistä tukea tarvitsevan liikuntarajoitteisen, näkö-, kuulo- tai kehitysvammaisen, autistisen tai dysfaattisen maksavan asiakkaan avustaja saa maksuttoman avustajarannekkeen, jolla avustaja pääsee avustettavan kanssa laitteisiin jonottamatta. Avustaja ja avustettava voivat halutessaan jäädä suoraan yhdelle uudelle kierrokselle. Avustajaluvan myöntämisessä käytetään myös tapauskohtaista harkintaa.

Avustajarannekkeen tarpeen todentaminen

Avustajan tarpeen todentamiseksi hyväksymme esimerkiksi EU:n Vammaiskortin, jossa on A-merkintä avustettavan tarpeesta. EU:n Vammaiskorttia on mahdollista hakea toukokuussa 2018. Avustajarannekkeen tarpeen voi todentaa myös lääkärintodistuksella tai muulla virallisella asiakirjalla. Nämä esitetään Linnanmäen lipunmyynnissä, jossa avustajarannekkeet myönnetään. Avustajaluvan myöntämisessä käytetään myös tapauskohtaista harkintaa.

Edellytykset avustajarannekkeelle

Avustajarannekkeen edellytyksenä on, että avustettava henkilö on maksanut pääsylipun, rannekkeen tai hänellä on jokin muu lipputuote.

- Avustajaranneke on henkilökohtainen ja sillä pääsee laitteisiin ainoastaan avustettavan kanssa.
- Avustajalupa voidaan pääsääntöisesti myöntää vain avustettavan henkilön yhdelle avustajalle.
- Avustajan tulee olla vähintään 18-vuotias henkilö. Avustajaluvan myöntämisessä käytetään myös tapauskohtaista harkintaa.

Erityisvierailijalupa

Linnanmäellä on siirrytty kaudella 2018 yhtenäisiin käytäntöihin muiden suomalaisten huvipuistojen kanssa. Linnanmäellä ei ole enää aiemmin tarjottua erityisvierailijalupaa. Kaikissa sellaisissa erityistapauksissa, jossa asiakas voi todentaa lääkärintodistuksella tai virallisella asiakirjalla avustajan tarpeen, on mahdollista myös saada avustajaranneke ja näin ollen päästä myös jonojen ohi laitteisiin.

Kulkeminen alueella pyörätuolilla
Kaikille puiston alueille on mahdollista päästä pyörätuolilla ja alueelta löytyvät portaat ovat kierrettävissä. Kysy tarvittaessa lisää henkilökunnalta parhaimman reitin valitsemisessa. Voit myös suunnitella ennakkoon reittejä puistossa jaettavan Esteettömyysoppaan avulla.

Liikuntarajoitteisten pääsy laitteisiin
Pyörätuolilla liikkuva asiakas pääsee lähes kaikkiin laitteisiin. Pyörätuoliasiakkaat tai muutoin huonosti liikkuvat asiakkaat pääsevät laitteisiin pääsääntöisesti laitteen uloskäynnin kautta, jotta laitteeseen pääsy olisi mahdollisimman sujuvaa. Erityisryhmän kohdalla koko ryhmä voi mennä laitteeseen uloskäynnin kautta, vaikka kaikilla ei olisikaan pyörätuolia. Otathan yhteyttä laitteen henkilökuntaan, joka ohjaa ja avustaa yksilöllistä tukea tarvitsevia asiakkaita ja auttaa tarvittaessa laitteeseen pääsyssä.

Liikuntarajoitteinen voi myös halutessaan jäädä laitteeseen uudelle kierrokselle ilmoittamalla tästä laitteen henkilökunnalle.

Pyörätuolilla ei voi liikkua Kammokujalla. Hurjimmissa laitteissa (Kirnu, Kieputin, Magia ja Ukko) täytyy pystyä istumaan tukevasti, joten ne eivät ole soveltuvia laitteita liikuntarajoitteisille.

Pikajunan, Linnunradan, Panoraaman ja Kyöpelinvuoren hotellin sisään- tai uloskäynneiltä ei löydy ramppeja, mikä hankaloittaa laitteeseen pääsyä. Vuoristoradan sisäänkäynti on pyörätuoleille sopiva, mutta uloskäynnillä on portaat. Ottamalla yhteyttä henkilökuntaan käynti näissäkin laitteissa kuitenkin on järjestettävissä.

Ravintolat
Kaikkiin ravintoloihin pääsee pyörätuolilla.

Ohjelmat ja konsertit
Estradin eteen pääsee pyörätuolilla. Estradilla ei ole erillistä katsomoa pyörätuoliasiakkaille.

Inva wc:t
Inva wc:itä löytyy Linnanmäeltä seuraavista paikoista:

  • Pääportin läheisyydestä Cinema-teatterin sisäänkäynnin vierestä
  • Peacock-teatterin sisäänkäynnin luota
  • Lintsiburgerin alakerrasta kassan vasemmalta puolelta
  • Naurupolulta
  • Ravintola Funky Kitchenistä
  • Tulirekeä vastapäätä

Opas- ja avustajakoirat
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita puistoon. Muiden koirien sisäänpääsy alueelle on kielletty.