Tulo-ohjeet Linnanmäelle

Linnanmäki sijaitsee Helsingin Alppiharjussa. Voit tulla sisään Pääportista Tivolikujalta tai Eteläportista Helsinginkadulta.

Suosittelemme julkisten liikennevälineiden käyttöä ruuhkien välttämiseksi ja päästöjen vähentämiseksi.

Raitiovaunulla, bussilla ja junalla

Linnanmäen Pääportille pääset raitiovaunulinjalla 3. Linja 3:een nouset esimerkiksi Helsingin päärautatieasemalta (poistumispysäkki ”Linnanmäki pohj./Borgbacken norra”). Eteläportin sisäänkäynnille tuo raitiovaunu 8 (poistumispysäkki ”Linnanmäki etelä / Borgbacken södra”).

Bussilinja 23 lähtee Rautatientorilta (poistumispysäkki ”Linnanmäki pohj./Borgbacken norra”).

Kaikki kauko- ja lähijunat pysähtyvät Pasilan asemalla. Kävelyreitti Pasilasta radan suuntaista kevyen liikenteen väylää seuraten on vain n. 1,4 kilometriä. Pasilasta Linnanmäelle pääsee näppärästi myös bussilla 23 (poistumispysäkki ”Linnanmäki pohj. / Borgbacken norra”).

Muutokset linjoissa ja aikatauluissa ovat mahdollisia. Ajankohtaiset tiedot reiteistä ja aikatauluista löytyvät HSL:n Reittioppaasta. 

Autolla

Linnanmäen ympäristössä on hyvin rajoitetusti pysäköintitilaa, minkä vuoksi suosittelemme käyttämään helppoa ja huokeaa etäparkkia, joka sijaitsee noin 15 minuutin kävelymatkan päässä. Lue lisää Parkki & Patikka -palvelusta. 

Linnanmäen löydät, kun asetat navigaattoriin osoitteeksi Tivolitie 1. Lähimmät henkilöautojen pysäköintialueet sijaitsevat Alppilan puolella, Tivolitien varrella. Maksuvaihtoehtoina ovat kolikot, pankki- ja luottokortit sekä EasyPark- ja ParkMan-palvelut. Pysäköintialueet ovat maksullisia 24 tuntia vuorokaudessa, vuoden kaikkina päivinä. Pysäköintialueita hallinnoi EuroPark Finland Oy,  josta voit kysyä lisää tietoa pysäköinnistä.

Linnanmäen yläpysäköintialueella (Tivolitie 1) on paikkoja liikkumis- ja toimimisesteisille henkilöille. Nämä pysäköintipaikat ovat käytettävissä maksuttomasti vammaisen pysäköintiluvalla. Lisää tietoa saat pysäköintialueen tai pääportin järjestyksenvalvojilta.

Pyörällä

Pyörätelineitä on Pääportilla ja Eteläportilla. Lähimmät kaupunkipyöräasemat sijaitsevat Viipurinkadun ratikkapysäkin vieressä nimellä ”Linnanmäki” sekä Helsinginkadun ja Sturenkadun risteyksessä nimellä ”Diakoniapuisto”. Lue lisää kaupunkipyöristä.

Huomaathan, että polkupyörien, sähköpotkulautojen, rullaluistinten, skeittilautojen ja leijulautojen käyttö huvipuistossa on kielletty.

Expressbus-vuoroilla

Expressbus-vuorot Lahdesta, Porvoosta, Kotkasta ja Kouvolasta pysähtyvät aivan Linnanmäen vieressä Porvoonkadun pikavuoropysäkillä.

Kumppanihotellit

Kumppanihotellit ovat majoitusliikkeitä, jotka sijaitsevat Linnanmäen lähistöllä.