Tulo-ohjeet Linnanmäelle

Linnanmäki sijaitsee Helsingin Alppiharjussa. Pääportti sijaitsee Alppilan puolella Tivolikuja 1:ssä. Suosittelemme julkisten liikennevälineiden käyttöä ruuhkien välttämiseksi ja päästöjen vähentämiseksi.

Maksuton sisäänpääsy ja yhdeksän ilmaista laitetta
Linnanmäen Huvipuistoon on aina ilmainen sisäänpääsy. Puistossa voit nauttia Estradin ohjelmasta ja mahdollisista alueen esiintyjistä ilmaiseksi. Käytössäsi on myös yhdeksän maksutonta laitetta, kuten näköalatorni Panoraamasta.

UUTUUS 2018! Lintsin Parkki & Pirssi – kingi kyyti Linnanmäelle!

Autolla saapuvat voivat käyttää Linnanmäen etäparkkia, joka sijaitsee Messukeskuksessa. Edestakainen kulku Linnanmäelle tapahtuu vaivattomasti ja tyylikkäästi Taksi Helsingin takseilla. Palvelu maksaa 13 € sisältäen sekä päivän pysäköinnin että matkat Linnanmäelle ja takaisin omalle autolle. Parkkilippu maksetaan Linnanmäellä. Uusi Lintsin Parkki & Pirssi -palvelu kuljettaa huvipuiston asiakkaita 25.6. – 12.8.2018 välisenä aikana.

Kaupunkipyörällä
Kaupunkipyörillä pääsee fillaroimaan kätevästi kantakaupungin alueella. Lähimmät kaupunkipyöräasemat sijaitsevat Viipurinkadun ratikkapysäkin vieressä nimellä ”Linnanmäki” sekä Helsinginkadun ja Sturenkadun risteyksessä nimellä ”Diakoniapuisto”. Lisätietoa kaupunkipyöräilystä.

Raitiovaunulla ja bussilla
Raitiovaunulinjalla 3 pääsee Linnanmäen Pääportille Helsingin rautatieasemalta (poistumispysäkki Linnanmäki pohj./Borgbacken norra). Linnanmäen Pääportin lähelle tuo myös raitiovaunulinja 9 (poistumispysäkki Kotkankatu) sekä Eteläportin sisäänkäynnille raitiovaunulinjat 1 ja 8 (poistumispysäkki Linnanmäki etelä / Borgbacken södra). Bussilinja 23 lähtee Rautatientorin laiturista 2 (poistumispysäkki Linnanmäki pohj./Borgbacken norra).

Junalla
Junalla matkaat ympäristöystävällisesti Linnanmäelle. Kaikki kauko- ja lähijunat pysähtyvät Pasilan asemalla. Kävelyreitti Pasilasta radan suuntaista kevyen liikenteen väylää seuraten on vain n. 1,4 kilometriä. Pasilasta Linnanmäelle pääsee näppärästi myös bussilla 23 (poistumispysäkki Linnanmäki/Borgbacken) tai raitiovaunulinjalla 9 Ratapihantien päätepysäkiltä (poistumispysäkki Kotkankatu).

Reitit ja aikataulut Reittioppaasta
Pääkaupunkiseudun julkisten liikennevälineiden reitit ja aikataulut saa kätevästi HSL:n Reittioppaasta, joka ehdottaa reittejä kahden valitun paikan välillä. Siirry reittioppaaseen.

Expressbus-vuoroilla
Expressbus-vuoroilla matkaat helposti ja edullisesti Linnanmäelle. EB-vuorot Lahdesta, Porvoosta, Kotkasta ja Kouvolasta pysähtyvät aivan Linnanmäen vieressä Porvoonkadun pikavuoropysäkillä.

Kumppanihotellit
Kumppanihotellit ovat majoitusliikkeitä, jotka sijaitsevat Linnanmäen lähistöllä ja myyvät rannekkeita S-etuhintaan (36€).

Pysäköinti Linnanmäellä
Linnanmäen ympäristössä on hyvin rajoitetusti pysäköintitilaa. Henkilöautojen pysäköintialueet sijaitsevat Alppilan puolella, Tivolitien varrella. Pysäköinti maksaa 3 €/tunti. Maksuvaihtoehtoina ovat kolikot, Credit- ja Debit-kortit sekä EasyPark – ja ParkMan – palvelut. Pysäköintialueet ovat maksullisia 24 tuntia vuorokaudessa, vuoden kaikkina päivinä. Pysäköintialueita hallinnoi AutoParkki Norden Oy, johon kannattaa olla yhteydessä kaikissa kysymyksissä. Katso AutoParkki Norden Oy:n yhteystiedot.

Linnanmäen yläpysäköintialue on varattu luokkaretkien busseille arkisin ajalla 14.5.-1.6.2018. Pysäköinti on bussilla saapuville luokkaretkiryhmille maksuton aikavälillä 14.5.-1.6.2018.

Polkupyörät ja muut kulkuvälineet
Jätäthän polkupyöräsi huvipuistoalueen ulkopuolelle. Pyörätelineitä on Pääportilla sekä Eteläportilla. Rullaluistimien, skeittilautojen ja leijulautojen käyttö huvipuistossa on kielletty.