Tulo-ohjeet Linnanmäelle

Linnanmäki sijaitsee Helsingin Alppiharjussa. Pääportti sijaitsee Alppilan puolella Tivolikuja 1:ssä. Suosittelemme julkisten liikennevälineiden käyttöä ruuhkien välttämiseksi ja päästöjen vähentämiseksi.

Saapuminen puistoon Valokarnevaalin aikaan

Valokarnevaali järjestetään Linnanmäellä 11.-21.10.2018. Tällöin pyydämme kaikkia saapumaan Linnanmäelle julkisilla kulkuneuvoilla. Linnanmäen parkkipaikoilla on erityisen rajatusti tilaa. Linnanmäki sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien päässä sekä Pasilan juna-asemasta että keskustasta. Luethan tämän sivun tiedot huolellisesti ennen saapumista Linnanmäelle. 

Maksuton sisäänpääsy ja yhdeksän ilmaista laitetta
Linnanmäen Huvipuistoon on aina ilmainen sisäänpääsy. Puistossa voit nauttia Estradin ohjelmasta ja mahdollisista alueen esiintyjistä ilmaiseksi. Käytössäsi on myös yhdeksän maksutonta laitetta, kuten näköalatorni Panoraamasta. 

Kaupunkipyörällä
Kaupunkipyörillä pääsee fillaroimaan kätevästi kantakaupungin alueella. Lähimmät kaupunkipyöräasemat sijaitsevat Viipurinkadun ratikkapysäkin vieressä nimellä ”Linnanmäki” sekä Helsinginkadun ja Sturenkadun risteyksessä nimellä ”Diakoniapuisto”. Lisätietoa kaupunkipyöräilystä.

Raitiovaunulla ja bussilla
Raitiovaunulinjalla 3 pääsee Linnanmäen Pääportille Helsingin rautatieasemalta (poistumispysäkki Linnanmäki pohj./Borgbacken norra). Linnanmäen Pääportin lähelle tuo myös raitiovaunulinja 9 (poistumispysäkki Kotkankatu) sekä Eteläportin sisäänkäynnille raitiovaunulinjat 1 ja 8 (poistumispysäkki Linnanmäki etelä / Borgbacken södra). Bussilinja 23 lähtee Rautatientorin laiturista 2 (poistumispysäkki Linnanmäki pohj./Borgbacken norra).

Junalla
Junalla matkaat ympäristöystävällisesti Linnanmäelle. Kaikki kauko- ja lähijunat pysähtyvät Pasilan asemalla. Kävelyreitti Pasilasta radan suuntaista kevyen liikenteen väylää seuraten on vain n. 1,4 kilometriä. Pasilasta Linnanmäelle pääsee näppärästi myös bussilla 23 (poistumispysäkki Linnanmäki/Borgbacken) tai raitiovaunulinjalla 9 Ratapihantien päätepysäkiltä (poistumispysäkki Kotkankatu).

Reitit ja aikataulut Reittioppaasta
Pääkaupunkiseudun julkisten liikennevälineiden reitit ja aikataulut saa kätevästi HSL:n Reittioppaasta, joka ehdottaa reittejä kahden valitun paikan välillä. Siirry reittioppaaseen.

Expressbus-vuoroilla
Expressbus-vuoroilla matkaat helposti ja edullisesti Linnanmäelle. EB-vuorot Lahdesta, Porvoosta, Kotkasta ja Kouvolasta pysähtyvät aivan Linnanmäen vieressä Porvoonkadun pikavuoropysäkillä.

Kumppanihotellit
Kumppanihotellit ovat majoitusliikkeitä, jotka sijaitsevat Linnanmäen lähistöllä ja myyvät rannekkeita S-etuhintaan (36€). 

Pysäköinti Linnanmäellä
Linnanmäen ympäristössä on hyvin rajoitetusti pysäköintitilaa. Henkilöautojen pysäköintialueet sijaitsevat Alppilan puolella, Tivolitien varrella. Pysäköinti maksaa 3 €/tunti. Maksuvaihtoehtoina ovat kolikot, Credit- ja Debit-kortit sekä EasyPark – ja ParkMan – palvelut. Pysäköintialueet ovat maksullisia 24 tuntia vuorokaudessa, vuoden kaikkina päivinä. Pysäköintialueita hallinnoi AutoParkki Norden Oy, johon kannattaa olla yhteydessä kaikissa kysymyksissä. Katso AutoParkki Norden Oy:n yhteystiedot.

Linnanmäen yläpysäköintialueelta (Tivolitie 1) on paikkoja liikkumis- ja toimimisesteisille henkilöille. Nämä pysäköintipaikat ovat käytettävissä maksuttomasti vammaisen pysäköintiluvalla.Yläpysäköintialueen ollessa täynnä voi samaisella pysäköintiluvalla parkkeerata aivan pääportin eteen (Tivolikuja 1), mikäli siinä on tilaa. Kysy lisää pysäköintialueen tai pääportin järjestyksenvalvojilta.

Polkupyörät ja muut kulkuvälineet
Jätäthän polkupyöräsi huvipuistoalueen ulkopuolelle. Pyörätelineitä on Pääportilla sekä Eteläportilla. Rullaluistimien, skeittilautojen ja leijulautojen käyttö huvipuistossa on kielletty.