Tulo-ohjeet Linnanmäelle

Linnanmäki sijaitsee Helsingin Alppiharjussa. Voit tulla sisään Pääportista Tivolikujalta tai Eteläportista Helsinginkadulta.

Suosittelemme julkisten liikennevälineiden käyttöä ruuhkien välttämiseksi ja päästöjen vähentämiseksi.

Raitiovaunulla, bussilla ja junalla

Raitiovaunut ja bussit voivat olla poikkeusreiteillä Kasin katutöiden vuoksi. Tarkistathan reitit ja aikataulut HSL:n Reittioppaasta.

Normaalisti raitiovaunulinjalla 3 pääsee Linnanmäen Pääportille Helsingin rautatieasemalta (poistumispysäkki ”Linnanmäki pohj./Borgbacken norra”). Linnanmäen Pääportin lähelle tuo myös raitiovaunulinja 9 (poistumispysäkki ”Kotkankatu”) sekä Eteläportin sisäänkäynnille raitiovaunulinjat 1 ja 8 (poistumispysäkki ”Linnanmäki etelä / Borgbacken södra”).

Bussilinja 23 lähtee Rautatientorin laiturista 2 (poistumispysäkki ”Linnanmäki pohj. / Borgbacken norra”).

Kaikki kauko- ja lähijunat pysähtyvät Pasilan asemalla. Kävelyreitti Pasilasta radan suuntaista kevyen liikenteen väylää seuraten on vain n. 1,4 kilometriä. Pasilasta Linnanmäelle pääsee näppärästi myös bussilla 23 (poistumispysäkki ”Linnanmäki/Borgbacken”) tai raitiovaunulinjalla 9 Ratapihantien päätepysäkiltä (poistumispysäkki ”Kotkankatu”).

Autolla

Aseta navigaattoriin osoitteeksi Tivolitie 1. Linnanmäen ympäristössä on hyvin rajoitetusti pysäköintitilaa, minkä vuoksi suosittelemme käyttämään helppoa ja huokeaa etäparkkia, joka sijaitsee noin 15 minuutin kävelymatkan päässä. Linnanmäen asiakkaille sen hinta on vain 3 euroa päivältä. Lue lisää Parkki & Patikka -palvelusta. 

Lähimmät henkilöautojen pysäköintialueet sijaitsevat Alppilan puolella, Tivolitien varrella. Siellä pysäköinti maksaa 3 euroa tunnilta. Maksuvaihtoehtoina ovat kolikot, pankki- ja luottokortit sekä EasyPark- ja ParkMan-palvelut. Pysäköintialueet ovat maksullisia 24 tuntia vuorokaudessa, vuoden kaikkina päivinä. Pysäköintialueita hallinnoi AutoParkki Norden Oy, josta voit kysyä lisää tietoa pysäköinnistä. 

Linnanmäen yläpysäköintialueella (Tivolitie 1) on paikkoja liikkumis- ja toimimisesteisille henkilöille. Nämä pysäköintipaikat ovat käytettävissä maksuttomasti vammaisen pysäköintiluvalla. Lisää tietoa saat pysäköintialueen tai pääportin järjestyksenvalvojilta.

Pyörällä

Pyörätelineitä on Pääportilla ja Eteläportilla. Lähimmät kaupunkipyöräasemat sijaitsevat Viipurinkadun ratikkapysäkin vieressä nimellä ”Linnanmäki” sekä Helsinginkadun ja Sturenkadun risteyksessä nimellä ”Diakoniapuisto”. Lue lisää kaupunkipyöristä.

Huomaathan, että polkupyörien, sähköpotkulautojen, rullaluistinten, skeittilautojen ja leijulautojen käyttö huvipuistossa on kielletty.

Expressbus-vuoroilla

Expressbus-vuorot Lahdesta, Porvoosta, Kotkasta ja Kouvolasta pysähtyvät aivan Linnanmäen vieressä Porvoonkadun pikavuoropysäkillä.

Kumppanihotellit

Kumppanihotellit ovat majoitusliikkeitä, jotka sijaitsevat Linnanmäen lähistöllä ja myyvät rannekkeita S-etuhintaan (39 euroa).