Säkerheten i attraktioner

Åkattraktionernas säkerhetsgränser grundar sig på de längdbegränsningar som tillverkarna fastställt och som godkänts av myndigheterna. Vissa åkattraktioner kräver att barnet har en följeslagare. Om barnet är över 100 cm, ska följeslagaren också ha en biljett eller ett åkband.

Längden kontrolleras innan man får åka i en attraktion. Vi rekommenderar att kortare besökare går till biljettförsäljningen för att få en stämpel som anger hans eller hennes längd (under 100 cm, 100 cm, 120 cm, 130 cm, 140 cm). Stämpeln låter Borgbackens personal veta hur lång kunden är så att hen inte behöver mätas på nytt vid varje attraktion. På det här viset går det snabbare att stiga ombord på attraktionerna!

I följande attraktioner kan en vuxen fungera som följeslagare för två barn samtidigt: Cinema: Ice Age, Cinema: Sukelluskello, Helikopteri, HipHop, Hurjakuru, Hypytin, Kahvikuppikaruselli, Karuselli, Kyöpelinvuoren Hotelli, Lohikäärme, Maisemajuna, Panoraama, Pilotti, Rekkaralli, Rinkeli, Rumpukaruselli, Taikasirkus, Vankkuripyörä och Vuoristorata. I övriga attraktioner kan en vuxen person fungera som följeslagare till ett barn i taget.

Störtbågarna kan hindra storvuxna personer från att åka i attraktionen. En gipsad arm eller ett gipsat ben kan begränsa tillgången till vissa attraktioner.

I åkattraktionerna bör personalens anvisningar följas. Man får inte åka i attraktionerna med bar överkropp eller utan skor. Det är inte tillåtet att ta sig mat eller dryck i åkattraktionerna. Innan du stiger ombord ser du väl till att dina saker inte går sönder eller kan falla ut under åkturen.

 

Fotografering på Borgbackens attraktioner


Av säkerhetsskäl är det förbjudet att fotografera eller filma med alla slags kameror på Kieputin, Kirnu, Magia, Raketti och Ukko. I andra attraktioner får man filma med en GoPro-kamera om den fästs på korrekt sätt så att den inte riskerar att falla ut. Om kameran har ett teleskopiskt skaft ska det vara nedfällt. Av säkerhetsskäl är det förbjudet att använda selfiepinnar i attraktionerna. I attraktioner som rör sig långsamt kan man filma eller fotografera med mobiltelefon eller kamera.
Tillstånd att filma eller fotografera för produktionsbolag och media: Marknadsföringschef Tero Sjöberg 010 5722210 (tero.sjoberg@linnanmaki.fi) *För tillstånd att filma eller fotografera bör parken kontaktas minst 3 dagar på förhand

 

Säkerhetskontroller samt förbjudna ämnen och föremål

Vi utför säkerhetskontroller vid ingångarna. Märk väl att det är förbjudet att ha med sig följande ämnen och föremål till Borgbacken: alkohol och narkotika, eggvapen och -verktyg, cyklar, skjutvapen, fyrverkerier, facklor, rökgranater, raketer, lufthorn samt övriga olagliga föremål och ämnen.