Säkerheten i attraktioner

Åkattraktionernas säkerhetsgränser grundar sig på de längdbegränsningar som tillverkarna fastställt och som godkänts av myndigheterna. Vissa åkattraktioner kräver att barnet har en följeslagare. Om barnet är över 100 cm ska följeslagaren också ha en biljett eller ett åkband.

Längden kontrolleras innan man får åka i en attraktion. Vi rekommenderar att kortare besökare går till biljettförsäljningen för att få en stämpel som anger hens längd (under 100 cm, 100 cm, 120 cm, 130 cm, 140 cm). Stämpeln låter Borgbackens personal veta hur lång kunden är så att hen inte behöver mätas på nytt vid varje attraktion. På det här viset går det snabbare att stiga ombord på attraktionerna!

I följande attraktioner kan en vuxen fungera som följeslagare för två barn samtidigt: Helikopteri, HipHop, Hurjakuru, Hypytin, Kahvikuppikaruselli, Karuselli, Kyöpelinvuoren Hotelli, Lohikäärme, Maisemajuna, Panoraama, Pilotti, Rekkaralli, Rinkeli, Rumpukaruselli, Taikasirkus, Vankkuripyörä och Vuoristorata. I övriga attraktioner kan en vuxen person fungera som följeslagare till ett barn i taget.

Störtbågarna kan hindra storvuxna personer från att åka i vissa attraktioner. En gipsad arm eller ett gipsat ben kan begränsa tillgången till vissa attraktioner.

I åkattraktionerna bör personalens anvisningar följas. Man får inte åka i attraktionerna med bar överkropp eller utan skor. Det är inte tillåtet att ta med sig mat eller dryck i åkattraktionerna. Innan du stiger ombord ska du se till att dina saker inte går sönder eller kan falla ut under åkturen.

Fotografering på Borgbackens attraktioner

Av säkerhetsskäl är det förbjudet att fotografera eller filma med alla slags kameror på Taiga, Kirnu, Magia, Raketti och Ukko. I andra attraktioner får man filma med en GoPro-kamera om den fästs på korrekt sätt så att den inte riskerar att falla ut. Om kameran har ett teleskopiskt skaft ska det vara nedfällt. Av säkerhetsskäl är det förbjudet att använda selfiepinnar i attraktionerna. I attraktioner som rör sig långsamt kan man filma eller fotografera med mobiltelefon eller kamera.

Tillstånd att filma eller fotografera för produktionsbolag och media:

Jessi Vidberg, 040 510 3847, jessi.vidberg (at) linnanmaki.fi. 

Säkerhetskontroller samt förbjudna ämnen och föremål

Vi utför säkerhetskontroller vid ingångarna. Märk väl att det är förbjudet att ha med sig följande ämnen och föremål till Borgbacken: alkohol och narkotika, eggvapen och eggverktyg, cyklar, skjutvapen, fyrverkerier, facklor, rökgranater, raketer, lufthorn samt övriga olagliga föremål och ämnen.

Info

Info ligger i samma byggnad som biljettförsäljningen, mitt emot Kyöpelinvuoren hotelli. Info betjänar dig i följande ärenden: försvinnanden, hittegods, utrop, kundresponsblanketter, laddning av mobiltelefoner, tågtidtabeller samt information om hotell och evenemang i Helsingfors.

Hittegods

Under säsongen kommer hittegods att skickas till Finlands Hittegodsservice inom 1–2 veckor från upphittandet. Kontaktuppgifterna är: Finlands Hittegodsservice, Backasgatan 56, 00510 Helsingfors. Tfn 0600 41006 (1,97 €/min+lna). Du kan också kontakta Borgbackens information beträffande hittegods på telefonnumret 010 5722 380.

Laddningsstationer

Du kan ladda din telefon i Peliholvi, Cafe Donitsi och Cafe Carccilas entréhall. Laddningsstationerna finns inuti låsbara skåp, så du kan fortsätta din dag i parken utan bekymmer medan din telefon laddas. För att låsa skåpet behöver du ett RFID-kort som kan läsas på avstånd, till exempel ett bankkort, resekort eller bibliotekskort.

Förvaring 

Förvaringsfacken under Ukko fungerar med 50 cents samt 1 och 2 euros mynt (2 € / öppning). Förvaringsfackens storlek vid dörren: höjd 42 cm, bredd 27 cm och djup 78 cm. Borgbacken ansvarar inte för personliga ägodelar som försvunnit eller gått sönder i nöjesparken.