Borgbacken ligger i Åshöjden i Helsingfors. Huvudingången finns på Alphyddans sida på Tivoligränd 1. För att undvika trafikstockningar och minska utsläppen rekommenderar vi att man använder kollektivtrafik.

Med stadscykel
Stadscyklarna är ett praktiskt sätt att röra sig i centrum. De närmaste stadscykelstationerna ligger bredvid spårvagnshållplatsen på Viborgsgatan under namnet ”Borgbacken” och i korsningen av Sturegatan och Helsingforsgatan under namnet ”Diakoniparken”. Mer information om stadscykling.

Med buss och spårvagn
Spårvagnslinje 3 går från Helsingfors järnvägsstation till Borgbackens huvudport (avstigning vid hållplats Linnanmäki pohj./Borgbacken norra).

Spårvagnslinje 1 och 8 till ingången vid Södra porten (avstigning vid Linnanmäki etelä / Borgbacken södra). Spårvagn 8, som tar dig till Södra ingången, kommer att ersättas av buss 8X som följer samma rutt från den 3 juni till den 1 september 2024 (stiga av vid hållplatsen "Linnanmäki södra / Borgbacken södra").

Busslinje 23 går från plattform 2 vid Järnvägstorget (avstigning vid hållplats Linnanmäki pohj./Borgbacken norra).

Med tåg
Att resa med tåg är ett miljövänligt sätt att resa till Borgbacken. Alla fjärr- och lokaltåg stannar vid Böle station. Promenadvägen från Böle är endast ca 1,4 kilometer längs gångbanan i riktning med järnvägen. Från Böle tar du dig också enkelt till Borgbacken med buss 23 (avstigning vid hållplats Linnanmäki/Borgbacken).

Expressbus-turer
Med Expressbus-turerna reser du enkelt och förmånligt till Borgbacken. Expressbus-turerna från Lahtis, Borgå, Kotka och Kouvola stannar vid expressbusshållplatsen på Borgågatan alldeles intill Borgbacken.

Rutter och tidtabeller från Reseplaneraren
Du kan enkelt kontrollera rutter och tidtabeller för huvudstadsregionens kollektivtrafik i HRT:s Reseplanerare som föreslår rutter mellan två valda platser. Gå till Reseplaneraren.

Parkering på Borgbacken
Det finns mycket begränsat med parkeringsplatser runt Borgbacken. Parkeringar för privatbilar finns på Alphyddans sida, längs Tivolivägen. Betalningsalternativen är mynt, Credit- och Debit-kort samt EasyPark- och ParkMan-tjänsterna. Parkeringsområdena är avgiftsbelagda 24 timmar i dygnet året runt. Parkeringsområdena förvaltas av EuroPark Finland Oy.

Cyklar och andra små färdmedel
Var snäll och lämna din cykel utanför parken. Cykelställ finns nära huvudporten och södra porten. Det är förbjudet att använda rullskidskor, skateboard eller hoverboard i nöjesparken.