Varaajan opas

Oheiseen oppaaseen on koottu hyödyllistä tietoa luokkaretken suunnittelua varten. Tutustuttehan siis huolellisesti alla oleviin tietoihin. Haluamme mahdollistaa teille ikimuistoisen luokkaretkipäivän ja autamme mielellämme vierailun suunnittelussa.

Aivan ensimmäisenä suosittelemme tarkistamaan aukioloaikamme aukiolokalenteristamme.

Sea Lifen aukioloaikoihin voitte tutustua heidän sivuiltaan.

 

Lipputuotteet

Ensimmäisenä olisi hyvä miettiä, minkälaiset lipputuotteet haluaisitte. Alapuolelle on listattu ranneke ja lippuvaihtoehtojamme, mitkä ovat suosittuja luokkaretkien keskuudessa.

 • Ranneke hinta 42 € / kpl
 • Yhteisranneke hinta 48 € / kpl

Jos teitä on vähintään 15 henkilöä, voitte tehdä tilauksen suoraan verkkokaupastamme.

Jos teitä on alle 15 henkilöä, voimme tehdä teille laskun erikseen. Täytättehän silloin linkin takaa löytyvän tilauslomakkeen, niin pääsemme asiassa eteenpäin!

Huomioittehan, että jokaiseen tilaukseen tulee joka kuudestoista ranneke maksutta kaupan päälle. Jos teitä on alle 15 henkeä, voimme luokkaretkitapauksissa tarjota myös teille maksuttoman rannekkeen tilaukseen. Maksuton ranneke on ajateltu opettajalle, mutta jos hän ei halua huvitella voi kuka tahansa ryhmästä käyttää rannekkeen.

 • Eli jos ostat 15 ranneketta, saat yhden kaupan päälle = 16kpl
 • Jos ostat 28 ranneketta, saat yhden kaupan päälle = 29kpl
 • Jos ostat 30 ranneketta, saat kaksi kaupan päälle = 32kpl

Rannekkeet ovat henkilökohtaisia. Vain ehjä ja ranteeseen kiinnitetty ranneke on kelvollinen. Ranneke ei ole sidottu tiettyyn päivään vaan sen voi käyttää haluttuna päivänä Linnanmäen kesäkaudella 26.4. - 1.9.2024 sekä 5.10. - 20.10.2024. Jos oppilas esimerkiksi sairastuu, eikä pääse suunniteltuna päivänä puistoon, voi rannekkeen käyttää myöhemminkin. Ranneke aktivoituu ensimmäisellä laitekäynnillä kyseisen päivän rannekkeeksi. Laitelipuissa yksi lippu vastaa yhtä laitekäyntiä.

 

Sea Lifen vierailu

Oletteko miettineet, että vierailisitte mahdollisesti myös Sea Lifessa? Suosittelemme tällöin hankkimaan luokalle yhteisrannekkeen., joka sisältää Linnanmäen lisäksi myös sisäänpääsyn Sea Lifeen. Jos joku luokalta ei halua ranneketta, mutta haluaa huvitella Sea Lifessa, voimme tarjota luokkaretkiryhmille Sea Lifen sisäänpääsylipun hintaan 6 € / kpl.

 

Ruokailu

Päivän aikana tulee varmasti jokaiselle huvittelijalle nälkä, joten olemme koostaneet muutamat lipputuotteet helpottamaan ruokailua päivän aikana. Ruokailu onnistuu lipukkeilla merkityissä paikoissa tai vaihtoehtoisesti voitte myös tutustua muuhun puiston ruokailuvalikoimaan ja valita sieltä mieleisenne.

Hupiateria 13 €

 • Rolle-hampurilaisateria sis. kierreranskalaiset ja 0,4 l juoma (Lintsiburger)
 • Makkaraperunat ja 0,4 l juoma (Grillikioskit)
 • Hodariateria sis. ranskalaiset ja 0,4 l juoma (Hodarispot tai Kulmagrilli)
 • Kana- tai vegebowl ja 0,4 l juoma (Keidas)

Herkkulippu 4,50 €

 • Hattara
 • Normaali hilejuoma
 • Normaali pehmyt
 • Pienet popparit
 • Kolme metrilakua

Juomalippu 3,80 €

 • Suodatinkahvi
 • Tee
 • Kaakao
 • 0,4 l hanavirvoitusjuoma
 • 0,5 l kivennäisvesi

Kaikki lipukkeilla tarjottavat ruoat on mahdollista saada kasvisversioina ja allergiat voimme huomioida. Ilmoitattehan mahdollisista allergioista ja erityisruokavalioista ravintolassa tilauksen yhteydessä.

 

Toimitustapa

Voitte valita toimitustavaksi joko postituksen tai noudon huvipuistosta. Huomioittehan molempien osalta, alta löytyvät asiat:

Postitus

 • Hintaan lisätään 4,90 € postimaksu
 • Toimitusaikaa on hyvä varata kaksi viikkoa tilauksen tekemisestä
 • Tuotteet ovat teillä valmiiksi puistoon saapuessanne, jolloin pääsette heti huvittelemaan

Nouto

 • Merkitsettehän tilaukseen noutajan nimen, jos se on eri kuin tilaaja
 • Vierailupäivä olisi hyvä olla tiedossa mahdollisimman tarkasti, jotta osaamme varautua saapumiseenne
 • Pyydämme, että vain opettaja tai muu luokan mukana saapuva aikuinen tulee noutamaan tuotteet Noutopisteeltä ja oppilaat odottavat kauempana Noutopisteen ruuhkautumisen välttämiseksi.

 

Maksutapa

Verkkokaupasta ostettaessa teidän on mahdollista valita maksuvaihtoehdoksi joko lasku tai maksaa tilaus sen teon yhteydessä verkkopankki- tai korttimaksulla. Laskulla maksettaessa pyydämme huomioimaan, että maksusuoritus näkyy meillä vasta seuraavana pankkipäivänä. Toimitamme tuotteet vasta, kun maksusuoritus näkyy meillä.

Jos teillä ei ole mahdollisuutta maksaa tilausta verkossa laskulla, verkkopankki- tai korttimaksulla onnistuu maksu myös puistossa. Maksun voitte suorittaa paikan päällä köntässä tai niin, että oppilaat maksavat yksittäin. Pyydämme kuitenkin ilmoittamaan vierailustanne etukäteen, jotta osaamme varautua saapumiseenne. Puistosta ostaessa rannekkeen hinta on 42 € / kpl. 

Jos teillä on tarve verkkolaskulle tai käytössä esimerkiksi kunnan tai kaupungin ostositoumuslomake, pyydämme teitä olemaan yhteydessä Linnanmäen myyntipalveluun 010 5722 220 tai [email protected]. Maksusitoumuksen täyttämisessä pyydämme teitä huomioimaan oheisesta tiedostosta löytyvät asiat.

 

Vierailupäivä ja saapuminen

Tilauksen teon yhteydessä teitä pyydetään ilmoittamaan arvioitu vierailupäivämäärä. Tämä tieto on meille tärkeä, jotta osaamme varautua kävijämääriin. Lisäksi erityisesti noudon yhteydessä tämä nopeuttaa toimintaa huomattavasti, kun saamme tilaukset järjesteltyä valmiiksi päivämäärien mukaan.

Linnanmäki huolehtii tehdyn tilauksen jälkeen paikkavarauksen koko luokalle + valvojille/huoltajille, jolloin erillisiä sisäänpääsyn varaamisia ei enää tarvita. Mikäli sisääntuloporteilla kysyttäisiin ennakkovarauksesta, ryhmän/luokan tulee vain kertoa koulun nimi. Linnanmäelle on kesäkaudella 26.4.-1.9.2024 maksuton sisäänpääsy, joten luokkaretken valvojien/huoltajien ei tarvitse erikseen varata/maksaa sisäänpääsystä, vaikka heillä ei olisikaan ranneketta hankittuna.

Jos vierailupäivänne muuttuu suuresti, pyydämme olemaan tästä yhteydessä Linnanmäen myyntipalveluun puh. 010 5722 220 tai [email protected]. Jos vierailupäivä elää suuntaan tai toiseen yhdellä-kahdella päivällä, ei ilmoitus ole pakollinen.

Luokkaretkien busseille on varattu Linnanmäen viereinen parkkipaikka käyttöön arkisin 13.5.–31.5. kevään luokkaretkiviikoilla. Tämä on täysin maksuton ja bussi voi olla pysäköitynä parkkipaikalle koko vierailunne ajan. Bussikuskeille tarjoamme Hupiateria -lipukkeen sekä Kupillinen kuumaa -kahvilipukkeen, jotka hän voi noutaa päälipunmyyntimme Noutopisteeltä.

Jos saavutte julkisilla huvittelemaan, suosittelemme tutustumaan parhaisiin reittivaihtoehtoihin Helsingin seudun liikenteen sivuilta osoitteesta www.hsl.fi. Pasilasta kävelee Linnanmäelle n. 20 minuutissa ja monet bussit sekä raitiovaunut kulkevat puiston läheltä.

 

Muuta hyödyllistä tietoa

Ensiapu

Ensiapupisteemme löytyy huvipuiston pääportilta, Ukko-laitteen vierestä. Ensiapu on avoinna puiston aukioloaikojen mukaisesti. Ensiavussa ei ole tarjolla sisäisesti nautittavia lääkkeitä. Ensiavun palvelut ovat maksuttomia. Puiston henkilökunta auttaa hätätapauksissa.

Kuulutukset

Ryhmän kanssa on hyvä sopia selkeä tapaamisaika ja -paikka eksymisten välttämiseksi. Jos joku ryhmän jäsen kuitenkin eksyy joukosta, voi infopisteeltä tiedustella mahdollisuutta kuuluttaa. Kuulutusruuhkan välttämiseksi infopisteellä arvioidaan kuulutusten tarve tapauskohtaisesti. Huvipuiston hälyssä kuulutus ei välttämättä ole tehokkain keino eksyneiden paikantamiseksi ja suosittelemmekin mahdollisen oman puhelimen käyttöä viestintävälineenä.

Tavaroiden säilytys

Säilytyslokeroita on pääportilla (Ukon vieressä) sekä eteläportilla. Säilytyslokerot maksavat 2 € ja ne toimivat 2 €-, 1 €- ja 50 snt-kolikoilla. Säilytyslokeroiden mitat ovat: korkeus 42 cm, leveys 28 cm ja syvyys 78 cm. Linnanmäki ei vastaa ajolaitteissa ja puistossa hävinneestä tai rikkoutuneesta omaisuudesta.

Nimi- ja osoitetiedot

Reput, lompakot ja kamerat on hyvä merkitä omilla yhteystiedoilla – unohtamatta lapsia. Pienimmillä koululaisilla on suositeltavaa olla lapulla koulun nimi ja opettajan yhteystiedot.

Löytötavarat

 Voit olla löytötavaroiden osalta yhteydessä suoraan Linnanmäen Infoon sähköpostitse: [email protected].

 

Muuta kysyttävää

Jos sinulla jäi vielä jotain mielenpäälle, myyntipalvelumme hupimestarit auttavat sinua mielellään kaikissa kysymyksissä. Ethän siis epäröi ottaa yhteyttä!

S-posti: [email protected] 

Puh. 010 5722 220 (arkisin klo 9–15)