Turvallisuus laitteissa

Huvittelua turvallisesti!

Linnanmäen huvipuistolaitteissa on erilaisia turvallisuuteen liittyviä ohjeita ja rajoituksia. Niiden tarkoituksena on varmistaa asiakkaan turvallisuus laitteen kyydissä.

Asiakkaiden pituus ja tarvittaessa ikä tarkistetaan laitteeseen mentäessä. Jotta laitteeseen meno olisi mahdollisimman sujuvaa, kannattaa lapselle hakea pituusleima lipunmyynnistä (Kyöpelinvuoren hotellia vastapäätä). Näin lasta ei tarvitse mitata erikseen laitteilla, vaan pituusleima osoittaa vaadittavan pituuden täyttyvän huvittelua varten. Mittaaminen suoritetaan kengät jalassa. Lisäksi osaan laitteista tietynpituinen lapsi tarvitsee mukaansa 15 vuotta täyttäneen huoltajan. Osalla laitteista on myös ikärajoituksia, jolloin laitetyöntekijämme varmistaa lapsen iän laitteeseen tultaessa. Myös huoltajalla tulee olla lippu tai ranneke, jos lapsi on yli 100 cm pituinen.

Yksi aikuinen voi toimia huoltajana kahdelle lapselle yhtä aikaa seuraavissa laitteissa: Helikopteri, HipHop, Hurjakuru, Hypytin, Kahvikuppikaruselli, Karuselli, Kyöpelinvuoren Hotelli, Lohikäärme, Maisemajuna, Panoraama, Pilotti, Rekkaralli, Rinkeli, Rumpukaruselli, Taikasirkus, Vankkuripyörä ja Vuoristorata. Muissa laitteissa huoltajan kanssa voi olla yksi huollettava kerrallaan.

Kurkkaa myös suosittu Laitekummi-palvelumme. Laitekummi voi toimia lapsen seurana muutamassa laitteessa kerrallaan, kun huoltaja ei voi tai ei uskalla itse mennä laitteeseen.

Hurjimmissa laitteissa edellytetään hyvää terveydentilaa ja niissä on mm. istuma-asentoon liittyviä ohjeistuksia johtuen laitteen voimakkaista ja äkkinäisistä liikkeistä. Niskan ja pään tukeminen selkänojaan ja tiukasti kiinni pitäminen on näissä laitteissa erityisen tärkeää turvallisuuden takaamiseksi. Liikuntarajoitteisten ja loukkaantuneiden (esim. kipsi) kohdalla hurjimmissa laitteissa on rajoituksia. Osassa laitteita turvapuomit saattavat rajoittaa isokokoisten asiakkaiden pääsyä laitteeseen. Osa laitteista on kielletty tai niitä ei suositella raskaana oleville.

Tutustuthan huvipuistolaitteiden varoituksiin ja ohjeisiin ja arvioit oman terveydentilasi tuntien laitteiden soveltuvuuden sinulle. Voit lukea kaikkien laitteiden turvarajat ja muut rajoitukset tästä turvarajataulukosta. Laitteet-osion laitteiden kuvauksista löydät tarkempaa tietoa terveydentilaan liittyvistä rajoituksista.

Laitteissa kuvaaminen on turvallisuussyistä täysin kiellettyä Taigassa, Kirnussa, Magiassa, Raketissa ja Ukossa. Muissa huvilaitteissa voi kuvata action-kameralla edellyttäen, että kamera on kiinnitetty asianmukaisella tavalla eikä putoamisvaaraa ole. Mahdollinen teleskooppivarsi tulee olla lyhyimmässä asennossaan. Rauhallisella vauhdilla liikkuvissa laitteissa saa kuvata käsivaralta, mikäli kuvaaminen ei aiheuta vaaraa. Selfietikkujen käyttäminen laitteissa on kiellettyä turvallisuussyistä.

Muuta huomioitavaa sujuvaan laitekäyntiin:

 • Jonotathan laitteeseen omalla paikallasi, jonossa et valitettavasti voi varata paikkoja. Jos joudut poistumaan jonosta hetkellisesti, sovithan tästä muiden jonottajien ja laitehenkilökunnan kanssa.
 • Ethän istu laitteiden aidoilla tai ylitä aitoja.
 • Laitteisiin ei voi tulla päihtyneenä.
 • Nautithan eväät laitteen ulkopuolella.
 • Pidäthän laitteissa paidan päällä ja kengät jalassa.
  • Poikkeuksena HipHop, Hypytin, Kirnu, Kingi, Raketti, Swingi ja Taiga, joissa kengät voi ottaa pois ajon ajaksi.
 • Varmistathan, että irtotavarasi eivät missään tilanteessa pääse putoamaan kyydistä tai vaihtoehtoisesti jätä irtotavarat laitteen ulkopuolelle.
  • Huom! Turvallisuussyistä et valitettavasti voi ottaa Taiga-lennolle mitään irtotavaroita (mm. silmälasit) mukaan. Kaikki irtotavarat tulee jättää laitteen säilytyslokeroon.
  • Linnanmäki ei vastaa kadonneista, rikkoutuneista tai pudonneista tavaroista.
  • Pudonneita tavaroita ei ole aina mahdollista noutaa huvipuistopäivän aikana.
  • Huomioithan, että putoavat tavarat voivat vaarantaa muiden huvittelijoiden turvallisuuden!

Noudatathan laitteissa aina henkilökunnan antamia ohjeita.