Perustajajärjestöjen kärkihankkeet 2020

 • Lastensuojelun Keskusliitto

  Osallisuus kuuluu kaikille
  Lastensuojelun Keskusliitto pyrkii varmistamaan, että lasten ja nuorten ääntä kuunnellaan yhteiskunnassa ja että jokaisella lapsella on mahdollisuus osallistua – niilläkin, jotka tarvitsevat erityistä tukea. Keskusliitto vaikuttaa lasten osallisuuden toteutumiseen tiedolla, rakenteilla sekä nostamalla itse aktiivisesti esiin lasten ja nuorten ääntä ja antamalla sille painoarvoa vaikuttamistyössä. Keskusliitto vahvistaa myös jäsenyhteisöjensä osaamista sekä levittää hyviä osallisuuskäytäntöjä.

 • Parasta Lapsille ry

  Aikaa ilolle – lasten ja perheiden leiritoiminta
  Parasta Lapsille ry:n leiritoimintaan hakee lapsia ja perheitä eri syistä. Osa kaipaa vertaistukea tai helpotusta yksinäisyyteen tukiverkostojen puutteen takia, osa on uupunut terveydellisten syiden tai heikon taloudellisen tilanteen takia. Järjestömme kouluttamien vapaaehtoisten avulla voimme tarjota lapsille ja perheille aikaa ilolle. Ilo syntyy yhdessä tekemisen, läsnäolon ja kohtaamisen kautta.
 • Barnavårdsföreningen i Finland

  Tjejvillan
  Barnavårdsföreningenin Tjejvillan on 10-18-vuotiaille tytöille suunnattua matalan kynnyksen toimintaa. Tjejvillanin ovet ovat avoinna kaikille tytöille. Toiminta on sukupuolisensitiivista ja tukee päämäärätietoisesti tyttöjen arkea ja kehitystä. Tarjoamme merkityksellistä vapaa-ajantoimintaa, yhteisöllisyyttä, turvaa ja aikuisen tukea.
 • Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry

  Kiusaamisen vastainen työ – hyvä ryhmä tehdään yhdessä

  MLL:n 11 000 tukioppilasta toimivat peruskouluissa kaikkialla Suomessa. He osallistavat koko kouluyhteisön rakentamaan hyvää yhteisöä ja torjuvat yksinäisyyttä. MLL kehittää työtä kiusaamisen ehkäisemiseksi päiväkodeissa, kouluissa, harrastustoiminnassa sekä digitaalisissa ympäristöissä. Vuonna 2020 työskentelemme sen parissa, miten tukea kiusaamista kokeneiden toipumista.
 • Ensi- ja turvakotien liitto ry

  Apua vauvaperheille
  Ensi- ja turvakotien liitto auttaa, kun vauvaperheen voimat on vähissä. Vauvaperhe.fi -sivuilla on runsaasti tietoa ja tukea vauvaperheiden jaksamisen tueksi. Vauvaperheiden chat on arkipäivisin auki ja vauvatyön ammattilaiset osaavat auttaa perheitä nimettömässä chatissä monenlaisissa pulmissa. Unineuvonnan ammattilaiset, BabyBlues työntekijät neuvovat kahdesti viikossa unipulmissa. Vauvaperhe ja päihteet -chatistä saa apua silloin, kun päihteet mietityttävät. Apua kannattaa hakea ajoissa. www.vauvaperhe.fi

 • Pelastakaa Lapset ry

  Lapsiperheiden tukihenkilötoiminta –  hauskaa aikaa lasten kanssa
  Pelastakaa Lasten tukihenkilö on lapsen ikioma ystävä ja turvallinen aikuinen, jonka kanssa lapsi voi viettää vapaa-aikaa. Lasten kokemusten mukaan tukihenkilöt auttavat lapsia, eivät jätä lasta olemaan yksin, lohduttavat ja tekevät sellaisia asioita, että lapsille tulee hyvä mieli. Tukihenkilö tulee avuksi, kun perhe kokee tarvitsevansa tukea haastavan elämäntilanteen takia.