Usein kysytyt kysymykset iik!weekistä

iik!week-kauhufestivaali 2023 on päättynyt.

iik!week-kauhufestivaali
to-su 7.–24. syyskuuta

Sisäänpääsy pähkinänkuoressa

iik!weekillä kaikilla huvittelijoilla tulee olla ennakkoon ostettu Festivaaliranneke (47€) ja paikkavaraus halutulle vierailupäivälle. Festivaalirannekeella pääsee kaikkiin kauhukohteisiin yhden kerran. Auki oleviin huvilaitteisiin Festivaaliranneke tarjoaa rajattoman pääsyn aukioloaikojen puitteissa.

Ennakkoon ostettu ranneke toimii Festivaalirannekkeena yhdessä maksuttoman paikkavarauksen kanssa. Festivaalirannekkeen ja paikkavarauslipun voit ostaa Linnanmäen verkkokaupasta

Huomioithan, että pelottavien kauhukohteiden ja karmivien kauhuhahmojen vuoksi iik!weekiä suositellaan vähintään 15 vuotta täyttäneille.

Millaisella lipputuotteella pääsen mukaan nauttimaan kauhusta iik!week-kauhufestivaalille?
Tänä vuonna kauhuelämyksistä pääsee nauttimaan ostamalla iik!week 2023 Festivaalirannekkeen (47 euroa) Linnanmäen verkkokaupasta. Festivaaliranneke sisältää rannekkeen sekä paikkavarauslipun tapahtumaan. Paikkavaraus pitää varata tietylle päivälle ennakkoon Linnanmäen verkkokaupasta, sillä rajoitamme kauhunnälkäisten huvittelijoiden määrää per tapahtumailta.

Kuinka monessa kauhukohteessa voin vierailla?
Saapumalla paikalle hyvissä ajoin, pääsee kokemaan mahdollisimman paljon kauhua! Festivaalirannekeella pääsee kaikkiin kauhukohteisiin yhden kerran. Kauhualueille sekä avoinna oleviin huvilaitteisiin Festivaaliranneke tarjoaa rajattoman pääsyn aukioloaikojen puitteissa.

Jos sinulla on aiemmin ostettu ranneke tai rannekelahjakortti, niin voit varata Linnanmäen verkkokaupasta maksuttoman iik!week-paikkavarauksen. 
Ennakkoon ostettu ranneke toimii Festivaalirannekkeena yhdessä maksuttoman paikkavarauksen kanssa. Paikkavarauslippu esitetään sisääntuloportilla yhdessä rannekkeen kanssa.

Tuleeko minun varata Linnanmäki-päiväni ennakkoon, jos haluan tulla iik!weekille?
Kyllä, iik!week-kauhufestivaalille tehdään paikkavaraus tietylle päivälle ennakkoon. Paikkavarauksen tekemällä varmistat sisäänpääsyn valitsemanasi iik!week- tapahtumapäivänä. Tuolloin sinulle on varattu oma paikka päivän kävijäkiintiöstä. Paikkavarauslippu näytetään Linnanmäen portilla saapuessa tapahtumaan. Huomioithan, että pelkkä paikkavarauslippu ei oikeuta sisäänpääsyyn, vaan tarvitset lisäksi iik!week 2023 Festivaalirannekkeen tai ennakkoon ostetun rannekkeen.

Linnanmäen Kausihupilaisille ei tarvitse tehdä paikkavarausta iik!week-kauhufestivaalille. Kausihupilainen pääsee aina maksutta huvipuistoon näyttämällä voimassa olevaa kauden 2023 Kausihupi-tiliä.

Jos ostaa verkkokaupasta iik!week-Festivaalirannekkeen, pitääkö varata myös paikka tapahtumaan ennakkoon?
iik!week-Festivaaliranneke sisältää iik!week-paikkavarauslipun valitsemallesi päivälle. Sinun tulee vain valita päivä, jolloin olet tulossa puistoon.

Pääseekö Kausihupilla iik!weekille?
Kyllä pääsee! Kausihupilaisille on varattu oma paikka kävijäkiintiöstä, joten sinun ei tarvitse tehdä ennakkovarausta. Saapuessasi huvipuistoon, näytäthän portilla voimassa olevaa kauden 2023 Kausihupi-tiliäsi.

Tuleeko minun näyttää Festivaaliranneke/rannekkeet Linnanmäelle tullessa?
Kyllä, Festivaaliranneke / ennakkoon ostettu ranneke/lahjakortti ja maksuton iik!week-paikkavarauslippu näytetään Linnanmäelle saapuessa. Huomioithan, että rannekkeen ostamisen lisäksi iik!weekiä varten tulee tehdä paikkavaraus tietylle kauhupäivälle Linnanmäen verkkokaupassa.

Miten tehdään paikkavaraus iik!weekille?
Linnanmäen verkkokaupan kautta.

  • Jos sinulla ei ole ranneketta, valitse ensin "Rannekkeet ja Kausihupi" ja sitten "iik!week 2023-Festivaaliranneke + paikkavaraus" (Tämä sisältää rannekkeen ja iik!weekin paikkavarauslipun) ja valitse haluamasi kauhupäivä.
  • Jos sinulla on jo ennakkoon ostettu ranneke, niin voit valita pelkän "iik!week-paikkavarauksen". Varauksen yhteydessä voit varata haluamasi kauhupäivän.
  • Ostamalla iik!week-Festivaalirannekkeen saat tilausvahvistuksen, josta pääset lataamaan molemmat liput, eli rannekkeen ja paikkavarauslipun. Liput latautuvat "Lataa lippusi tästä"-näppäimestä. Tämän jälkeen molemmat liput aukeavat suoraan näytölle.

Ostin rannekkeen ennakkoon S-ryhmän pisteestä. Käykö se iik!weekillä?
Kiva, että olet ostanut rannekkeen ennakkoon. Olet jo melkein valmis kauhufestivaaleille – käythän vielä sen lisäksi varaamassa maksuttoman iik!week-paikkavarauksen Linnanmäen verkkokaupasta. Ennakkoon ostettu ranneke toimii Festivaalirannekkeena yhdessä maksuttoman paikkavarauksen kanssa.

Olen saanut rannekelahjakortin. Käykö se iik!weekillä?
Kiva, että olet saanut rannekelahjakortin! Se käy mainiosti myös iik!weekillä - käythän vielä varaamassa sen lisäksi maksuttoman iik!week-paikkavarauksen Linnanmäen verkkokaupasta. Ennakkoon ostettu rannekelahjakortti toimii Festivaalirannekkeena yhdessä maksuttoman paikkavarauksen kanssa.

Minä tarvitsen henkilökohtaista avustajaa / Toimin henkilökohtaisena avustajana. Miten toimimme iik!weekillä?

iik!weekillä avustettava huvittelija voi ostaa festivaalirannekkeen 47€ verkkokaupasta. Avustajalle tehdään puolestaan verkkokaupassa maksuton paikkavaraus ja kirjoitetaan lisätietokenttään AVUSTAJA. Huomioithan, että Linnanmäen avustajarannekekäytännön mukaisesti avustajan tarve todennetaan paikan päällä EU:n vammaiskortilla, jossa on A-merkintä. Sekä avustaja, että avustettava saavat rannekkeet porttien palvelupisteiltä.

Voiko iik!weekillä päivittää rannekkeen seuraavalle päivälle?
Rannekkeen päivitys ei ole käytössä iik!week-kauhufestivaalin aikana.

Voiko iik!weekillä ostaa Iltarannekkeen?
iik!week-kauhufestivaalin aikana iltarannekkeet eivät ole käytössä, vaan tavallisella Festivaalirannekkeella voi nauttia karmivasta tunnelmasta koko huvipuiston aukiolon aikana.

Pääsevätkö alle 15-vuotiaat iik!weekille?
Pelottavien kauhukohteiden ja karmivien kauhuhahmojen vuoksi iik!weekiä suositellaan vähintään 15 vuotta täyttäneille.

Tiedoksi myös, että iik!weekin aikana perheen pienimpiä huvittelijoita ilahduttavat ilmaislaitteet ovat huilimassa. Koko perhe pääsee taas huvittelemaan yhdessä Linnanmäellä 30.9. alkaen, aukioloaikojemme puitteissa.

Saako iik!weekille pukeutua teeman mukaisesti?
iik!weekille saa pukeutua kauhufestivaaliteeman mukaisesti. Naamiaisasujen tulee noudattaa hyvää makua, eivätkä ne saa olla millään tavalla loukkaavia. Kaikki mahdollisesti asuihin rekvisiittana kuuluvat ja toisen vahingoittamiseen soveltuvat aidot sekä leikkiampuma-, terä- ja lyömäaseet eivät ole sallittuja. 

Ovatko kaikki huvilaitteet avoinna iik!weekin ajan?
Ikäsuositus iik!weekille on 15+ vuotta, ja siksi osa pienten lasten laitteista on suljettuna tapahtuman ajan. Suljettuina ovat: 
Helikopteri, Hepparata, Hiphop, Kuuputin, Lohikäärme, Merirosvolaiva, Muksupuksu, Pienoiskaruselli, Pilotti, Propelli, Rekkaralli, Rumpukaruselli ja Vankkuripyörä. Myös Hurjakuru lepäilee tapahtuman ajan.

Yritän varata lippua iik!weekille, mutta verkkokauppa näyttää, että päivää ei voi valita. Mistä se johtuu?

  • Olet mahdollisesti valinnut sellaisen verkkokaupan tuotteen, joka on tarkoitettu huvitteluun iik!weekin ulkopuolella, esimerkiksi Päivän hupirannekkeen.
  • Vaihdathan tuotteen iik!week-Festivaalirannekkeeksi tai iik!week-paikkavaraukseksi, jolloin olet jo askeleen lähempänä kauhua!
  • Linnanmäen verkkokaupassa voit nähdä, mitkä päivät ovat jo täyttymässä: mikäli päivä on väriltään punainen, tarkoittaa tämä sitä, että kyseisen päivän kauhuliput ovat jo varattu loppuun. Vaihdathan tällöin varauksesi toiselle päivälle.